Karel Gott sa vracia. V októbri vystúpi v pražskej O2 Aréne

Český spevák Karel Gott sa vyjadril, že v októbri plánuje vystúpiť v pražskej O2 Aréne, kde by mal zaspievať v rámci hudobného predstavenia českého Rádia Impuls. Sedemdesiatsedemročný interpret, ktorému vlani diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm, to prezradil v rozhovore pre spomínané rádio.

07.09.2016 14:00
Karel Gott Foto: ,
Karla Gotta pred koncertom v O2 Aréne čaká ešte komornejšie vystúpenie v pražskom divadle Malostranská beseda.
debata

„Pieseň Země vstává mala byť záverečným hymnom Rádia Impuls, ale potom sa rádio rozhodlo, že ma požiada, aby som touto piesňou uzavrel večer ja. Bude pre mňa veľkou cťou, ak ju budem môcť zaspievať sólovo. Sľubujem, že budem naozaj veľa cvičiť. Ak ma nechajú zaspievať aj ďalšie piesne, budem rád,“ uviedol spevák, ktorý pre ochorenie absolvoval náročnú onkologickú liečbu.

Rakovinu lymfatického systému napokon v marci porazil a vzápätí absolvoval v máji operáciu brušnej dutiny, ktorá mala proces liečby uzavrieť. Odvtedy sa umelec snaží dodržiavať zdravú životosprávu a podstupuje hlasovú rehabilitáciu.

Spomínané podujatie Rádia Impuls sa bude konať 15. októbra a okrem rodáka z Plzne sa na ňom predstavia tiež napríklad Chinaski, No Name, Michal David, Dalibor Janda, Miro Žbirka, Petr Kolář, Janek Ledecký, Peter Nagy, Vašo Patejdl, Ilona Csáková a ďalší.

Gotta ešte predtým čaká komornejšie vystúpenie v pražskom divadle Malostranská beseda, pričom podľa hudobníka pôjde o pomalý začiatok jeho návratu na scénu. „Uvažoval som, ako po ročnej prestávke uskutočniť návrat. Povedal som si, že to nechcem s veľkým vytrubovaním. Neviem, či je to nutné, pretože pauzu si dáva skoro každý spevák. Toto nebola dobrovoľná pauza,“ vysvetlil nedávno interpret, ktorý plánuje v Malostranskej besede vystúpiť 10. októbra.

Karel Gott pracoval ako vyučený elektromontér v ČKD a popri práci študoval spev na konzervatóriu. Preslávil ho angažmán v Divadle Semafor v prvej polovici 60. rokov minulého storočia. Neskôr spoluzakladal Divadlo Apollo, kde pôsobil do roku 1967. Počas svojej kariéry vydal viac než 100 albumov. Štyridsať ráz zvíťazil v ankete Zlatý slávik a Český slávik. Účinkoval tiež vo filmoch Kdyby tisíc klarinetů (1964), Hvězda padá vzhůru (1974), Romance za korunu (1975), Dědictví aneb Kurvahošigutntag (1992) a jeho pokračovaní Dědictví aneb Kurvaseneříká (2014) či v rozprávke Z pekla štěstí 2 (2001).

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #rakovina #návrat #Karel Gott #O2 arena #Rádio Impuls #Malostranská beseda