Karel Gott vystúpi v Bratislave! Príde na Lýru 50

Na podujatí venovanom 50. výročiu vzniku Bratislavskej lýry sa predvedú tiež Helena Vondráčková, Olympic, Elán, Naďa Urbánková, Pavol Hammel, Dalibor Janda či Vašo Patejdl.

23.09.2016 14:20
Karel Gott Foto: ,
Karla Gotta uvidia fanúšikovia v Bratislave.
debata (2)

Český spevák Karel Gott potvrdil, že vystúpi na koncerte Lýra 50 s podtitulom Mám rozprávkový dom, ktorý sa uskutoční 18. októbra v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Na podujatí venovanom 50. výročiu vzniku niekdajšej Bratislavskej lýry tak zaznie niekoľko hitov v podaní víťaza prvého ročníka festivalu. „Karel Gott zvíťazil v úplne prvom ročníku Bratislavskej lýry v roku 1966. Zaspieval pieseň Vieroslava Matušíka a Elišky Jelínkovej Mám rozprávkový dom, podľa ktorej sme spomienkové podujatie na Bratislavskú lýru pomenovali. Sme naozaj radi, že tento vynikajúci spevák prostredníctvom svojej agentúry potvrdil účasť a pripravuje sa vystúpiť s dvoma piesňami. Je to pre nás veľká česť,“ uviedol jeden z autorov projektu Jozef Šuhajda.

Spevák, ktorý nedávno prekonal rakovinu lymfatického systému, sa tak pridal k ďalším potvrdeným osobnostiam českej a slovenskej populárnej hudby. Prídu tiež Helena Vondráčková, Olympic, Eva Pilarová, Elán, Jitka Zelenková, Lenka Filipová, Petra Janů, Naďa Urbánková, Pavol Hammel, Peter Lipa, Peter Nagy, Robo Grigorov, Marcela Laiferová, Jana Kocianová, Dalibor Janda, sestry Martha a Tena Elefteriadu, Vašo Patejdl, Ján Lehotský, ale aj interpreti mladšej generácie Martin Chodúr, Mário „Kuly“ Kollár, Lukáš Adamec, Peter Bič Project, Berco Balogh, Mirka Partlová, Barbora Švidraňová a ďalší.

Celkovo pôjde o 25 až 28 interpretov, pričom na podujatí predvedú približne 30 hitov, ktoré na populárnom festivale zazneli po prvý raz. „Časť spevákov a kapiel bude spievať svoje hity, ktoré odzneli na lýre, napríklad Malovaný džbánku, To se nikdo nedoví, Věnování, Žít jako kaskadér či Kapely starnú. Mladšia generácia si zaspieva Atlantídu, Lúčenie, Espresso Orient, Máš chuť majoránky a ďalšie. Veľmi zaujímavé budú interpretácie mladých spevákov, na tie sa veľmi teším, hlavne ak ich bude sprevádzať vynikajúca kapela Štefana Bugalu. Zaujímavým prekvapením budú vystúpenia Júlie Hečkovej, Berca Balogha, Ľudovíta Noska, Svetlany Rymarenko, Martina Hudeca a Dáriusa Kočiho,“ priblížil Šuhajda.

„Pôjde o neopakovateľný zážitok. S toľkými účinkujúcimi to bude megakoncert, aký možno zažiť iba raz. Navyše ide o potvrdenie životaschopnosti našej pôvodnej pesničkovej tvorby. Slovenskej popovej hudbe sa práve prostredníctvom Bratislavskej lýry podarilo nielen dobehnúť, ale neraz aj predbehnúť úroveň a úspech českej hudobnej scény,“ doplnil na záver spoluautor Lýry 50 Ľubo Belák.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #50. výročie #Bratislavská lýra