Do siene slávy rockerov si razí cestu celkom 19 kandidátov

Zástupcovia Rock'n'rollovej siene slávy zverejnili zoznam 19 kandidátov na uvedenie v roku 2017. Sú medzi nimi zosnulý rapper Tupac Shakur, speváčka Janet Jackson, anglická elektronická skupina Depeche Mode, americká rocková kapela Pearl Jam či nemecká elektronická formácia Kraftwerk.

19.10.2016 15:00
Depeche Mode Dave Gahan Foto: ,
Skupina Depeche Mode sa na zozname objavila po prvý raz.
debata

Medzi nominantmi sa objavili tiež funková speváčka Chaka Khan, pesničkárka a aktivistka Joan Baez, zosnulý hudobník Joe Tex a kapely Chic, Electric Light Orchestra, Jane's Addiction, Yes, Journey, MC5, The Cars, The Zombies, Steppenwolf, Bad Brains a The J. Geils Band.

O tom, kto sa dostane do siene slávy, rozhodne viac ako 800 umelcov, historikov, ľudí z hudobného priemyslu, ale aj fanúšikovia a fanúšičky, ktorí môžu hlasovať do 5. decembra. Organizátori následne zverejnia vybrané mená. Ceremoniál sa bude konať na budúci rok v apríli v New Yorku.

Všetci spomínaní vydali debutovú nahrávku minimálne pred 25 rokmi, čím splnili jedno z hlavných nominačných kritérií. Tupac Shakur, Depeche Mode, Pearl Jam, Joan Baez, Electric Light Orchestra, Jane’s Addiction, Journey, Steppenwolf a Bad Brains sa objavili na zozname po prvý raz. Janet Jackson, Chaku Khan, MC5, The Cars a The Zombies nominovali po druhý raz, Yes po tretí raz, formácie Kraftwerk a The J. Geils Band po štvrtý raz a Joeho Texa po piaty raz. Formácia Chic sa dostala medzi nominovaných už po jedenásty raz.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pearl Jam #Depeche Mode #Kraftwerk #Rock'n'rollová sien slávy #Tupac Shakur