Karla Gotta vítalo v Bratislave nadšené publikum

„Vraciam sa na staré miesta po dlhšej nedobrovoľnej prestávke,“ priznal pred utorkovým koncertom Lýra 50 Karel Gott.

19.10.2016 20:25
Karel Gott Lýra 50 Foto: ,
Karel Gott odspieval na koncerte rovno tri piesne.
debata (5)

Jeho meno sa s podujatím skloňovalo už od chvíle, keď sa pieseň Mám rozprávkový dom stala ústrednou piesňou celého koncertu. Ako inak, v roku 1966 s ňou predsa vyhral prvú Bratislavskú lýru. Nakoniec všetko dobre dopadlo a maestro Gott sa opäť postavil pred svojich slovenských fanúšikov.

Pokým ešte pred koncertom spomínal na krásne momenty, ktoré preňho často nachystalo vďačné publikum, krátko na to ich už opäť mohol naplno prežívať. „Ďakujem za také skvelé privítanie, za taký aplauz. Nedúfal som, že to ešte príde. Rok som na to čakal,“ zazneli jeho úprimné slová po odspievaní titulnej skladby večera a zatienili tak aj drobné nedostatky v interpretácii.

+3

Na nohy postavil divákov hneď niekoľkokrát. „Je vidieť, že ma dobre poznáte. A že viete, čo mám rád,“ reagoval na neutíchajúce nadšenie ľudí a zároveň tak elegantne odľahčil celú situáciu.

Pridal skladby Hej, páni konšelé a Pošli to dál, aj keď dav by privítal rozhodne viac. Treba sa však šetriť. Každý si predsa praje, aby podobných návratov na Slovensko bolo ešte viac. Karel Gott vyzerá, že o to stojí rovnako ako diváci.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #návrat #Karel Gott #Lýra 50 - Mám rozprávkový dom