Pohoda môže získať až štyri European Festival Awards

Slovenský hudobný festival Pohoda získal rekordné štyri nominácie na European Festival Awards, keď sa dostal medzi desiatich finalistov v kategóriách Najlepší stredne veľký festival, Najlepší line-up a Promotér roka, pričom jeho zakladateľ Michal Kaščák sa dostal na shortlist na Award for Excellence and Passion.

06.12.2016 07:00
Pohoda Foto:
Pohoda 2016 zaznamenala hneď niekoľko rekordov.
debata

Na túto cenu je okrem neho nominovaný napríklad aj Damon Albarn z kapiel Blur a Gorillaz, pričom kandidátov vyberali zástupcovia jednotlivých festivalov.

O desiatke finalistov v kategórii Najlepší line-up rozhodovalo 25 promotérov a desať ďalších profesionálov z celej Európy, pričom o prvenstvo sa v nej uchádzajú aj podujatia ako Glastonbury, Primavera Sound, Roskilde či Paléo. Pohoda je v tejto kategórii jediným zástupcom zo strednej Európy. Glastonbury, Primavera Sound a Roskilde sú súpermi Pohody aj medzi uchádzačmi o trofej pre najlepšieho promotéra. Okrem hlasov odbornej poroty zavážila v kategóriách Najlepší stredne veľký festival a Najlepší line-up aj verejná anketa, v ktorej vlani hlasovalo približne 800-tisíc ľudí z celej Európy.

„Toto je dobrá príležitosť povedať aj oficiálne, že naši fanúšikovia sú už 20 rokov jednoznační víťazi kategórie Best festival audience a to nielen podľa nás, počúvame to aj od mnohých umelcov, agentov, či promotérov z celého sveta. Ďakujeme, že nám opäť zabezpečili jednu z nominácií. Spolu s ich podporou si veľmi vážime aj hlasy hudobných profesionálov, takéto vyjadrenie rešpektu je pre nás mimoriadne cenné. Je to excelentný pocit, ktorý stupňuje našu vášeň v prípravách budúceho ročníka,“ uviedol Michal Kaščák. Mená víťazov European Festival Awards vyhlásia 11. januára počas galavečera na festivale Eurosonic v holandskom Groningene.

Pohoda sa okrem toho po druhý raz dostala medzi šesticu najlepších festivalov sveta v rámci Arthur Awards. Ďalšími nominovanými sú Isle of Wight, Lollapalooza Berlin, Paléo, Rock Werchter a British Summertime Hyde Park. O víťazovi rozhodne 4 000 osobností,

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda #Michal Kaščák #European Festival Awards