The Beach Boys sa vrátia

Good Vibrations, Surfin' USA, God Only Knows, I Get Around či Kokomo - to je iba niekoľko hitov skupiny The Beach Boys. Po takmer polstoročí sa vrátia na Slovensko.

06.01.2017 16:00
Brian Wilson Foto:
Bývalý líder skupiny Beach Boys Brian Wilson.
debata

V bratislavskej Inchebe vystúpia 13. júla. Prinesú silné melódie, viachlasy a bezstarostné texty o surfovaní, autách a dievčatách. Momentálne spievajú po svete v rámci turné 50 Years of Good Vibrations. Na scéne sú o 5 rokov dlhšie.

V časoch svojej najväčšej slávy odohrali tri koncerty aj v Československu – v Prahe, Ostrave a na Bratislavskej lýre 1969.

„Na tom turné sme cestovali po Európe a všade sme sa stretávali s nadšeným publikom. Ale bezpochyby vrcholom bolo pre nás Československo. Keď sme prišli do Prahy, bolo to iba niekoľko mesiacov po ruskej invázii. Nevedeli sme, čo očakávať. Mesto bolo stále okupované, ale k nášmu úžasu na uliciach boli deti a pýtali si od nás autogramy. Nikdy sme nevideli nič podobné. Chceli vedieť všetko o Amerike, najnovších nahrávkach a rokenrole,“ spomína kapela vo filme The Beach Boys: An American Band, zatiaľ čo sa na obrazovke striedajú zábery z Bratislavy.

„Do Bratislavy pricestujú zakladajúci člen Mike Love (spev, saxofón), držiteľ ceny Grammy a bývalý spolupracovník Pink Floyd Bruce Johnston (spev, klávesy), Jeffrey Foskett (gitara, spev) spevák a skladateľ, ktorý v minulosti spolupracoval s The Police alebo s The Mentors, Brian Eichenburger (basová gitara, spev), Tim Bonhomme (klávesy, spev), John Cowsill (bicie, spev) a Scott Totten (gitara, spev),“ uvádzajú organizátori dnešné zloženie kapely, ktorá surfovala medzi komerčným úspechom a umeleckou ambicióznosťou.

Na budúci rok sa na Slovensko vráti aj oscarový skladateľ Hans Zimmer. Na jeho bratislavskom koncerte 5. mája zaznejú skladby z Levieho kráľa či Pirátov Karibiku. Tešia sa aj fanúšikovia Depeche Mode, 20. mája kapela predstaví v Bratislave aj nový album Spirit, ktorý vyjde na jar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hans Zimmer #The Beach Boys #17 udalostí roka 2017