Saudskoarabské trio má úspech s klipom Bože, zbav nás mužov

Už dva milióny ľudí za týždeň videlo na YouTube videoklip, v ktorom členky saudskoarabskej dievčenskej skupiny jazdia na kolieskových korčuliach, hrajú basketbal, kolky a spievajú pritom pieseň s ústrednou témou: Bože, zbav nás mužov.

03.01.2017 14:00
Videoklip Foto:
Záber z videoklipu, na ktorom žena jazdí na detskej motorke.
debata

Ako upozornil server France24, všetky ženy sú dôsledne zahalené v čiernych nikáboch, pod ktorými je ale vidieť pestrofarebné oblečenie, z ich tvárí sú vidieť len oči. Trojica si na úvod nasadá na zadné sedadlo auta, za volantom ktorého je malý chlapec.

Ženy tlieskajú do rytmu popevku Keby nás tak boh zbavil mužov! Dievčatá stále viac korčuľujú, behajú, hrajú basketbal a kolky, a rovnako tak graduje aj text piesne. „Muži z nás robia duševne choré, prepadáme kvôli nim šialenstvu,“ stojí v piesni.

Jedna zo scén tiež paroduje tlačovú konferenciu v Bielom dome, kde sa spoza emblému s nápisom Dom mužov postupne vynára maketa budúceho prezidenta USA Donalda Trumpa. V ďalšej scéne sedia ženy v elektrických autíčkach v zábavnom parku, v ktorom hrajú biliard a zrážajú kolky označené mužskými tvárami. Pieseň potom náhle zmení štýl a stáva sa tradičnou beduínskou skladbou.

Saudská Arábia vyznáva najstriktnejšiu formu islamu vahhábizmus. Nedovoľuje ženám šoférovať a zriaďuje pre ne opatrovníkov, ktorými sú buď manželia alebo ďalší najbližší príbuzní.

debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Saudská Arábia #YouTube #Donald Trump #vahhábismus