Skupina Nocadeň oslávi 20. narodeniny výberovým albumom

Slovenská skupina Nocadeň oslávi v roku 2017 dvadsať rokov na hudobnej scéne. Tento čas by podľa vlastných slov radi zrekapitulovali výberovkou.

04.01.2017 07:00
debata
Spevák skupiny Nocadeň Rastislav Kopina počas... Foto: SITA, Agentúra Kvas
Nocadeň Rastislav Kopina Spevák skupiny Nocadeň Rastislav Kopina počas minuloročného turné.

„Radi by sme vydali výberový album, na ktorý by sme zaradili aj nejaké nové pesničky, na ktorých už usilovne pracujeme. Aj cez sviatky sme trávili veľa času v štúdiu. Opäť sme si prizvali spolupracovníkov, ktorí s nami robili aj na úspešnom albume Pozemskí astronauti, za ktorý sme v polovici decembra dostali Zlatú platňu. Takže sme skutočne dobre motivovaní a veríme, že sa to odrazí aj v nových pesničkách,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA Rasťo Kopina.

Za dvadsať rokov v hudobnom biznise sa vraj v kapele nevytratila vášeň pre hudbu. „Som za to veľmi rád, lebo to je veľmi podstatné. Hudbu stále bezvýhradne milujeme a stále máme chuť tvoriť nové pesničky. Za tie roky sme sa možno naučili zopár trikov, ale dôležité je, že máme stále chuť objavovať aj nové veci,“ poznamenal Kopina.

„To, čo je pre nás typické, zostane však zachované. Našu hudobnú DNA bude v nových pesničkách určite poznať. Je to skôr o detailoch, teda ako tie nové skladby oblečieme. Latex a koža by mohli byť zaujímavá kombinácia,“ doplnil spevák.

debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #album #výberovka #Nocadeň #Rastislav Kopina