The Ills zahrajú na Eurosonicu s náhradným basgitaristom

Slovenská kapela The Ills vystúpi na najväčšom európskom showcase festivale Eurosonic v holandskom Groningene s náhradným basgitaristom Milošom Bulíkom. Ten nahradí Petra Beráka, ktorý si nedávno poranil ruku a na podujatí nemôže vystúpiť.

10.01.2017 16:00
The Ills Foto:
Skupina The Ills sa na festivale Eurosonic predstaví 11. a 13. januára.
debata

Skupina sa predstaví na festivale 11. a 13. januára. „Bol som na cintoríne zapáliť starkému sviečku a v ruke mi praskol sklenený kahanec. Našťastie, rezná rana nebola veľmi hlboká, šľachy mám v poriadku, no na Eurosonicu hrať nemôžem. Strašne ma to štve, veľmi som sa na tieto koncerty tešil. Ale na druhej strane, bude zaujímavé pozrieť si koncert vlastnej kapely. Miloš je výborný muzikant, nebojím sa, že by to nezvládol,“ objasnil zranený basgitarista.

S Bulíkom už spolupracovali napríklad Martina Javor, La3no Cubano, Chick & Tin alebo Space Cats. S gitaristom The Ills Martinom Krajčírom pôsobil v skupine Pale Clouded White, ktorá vystúpila napríklad aj na trenčianskej Pohode.

„Keď mi chalani zavolali, bol to šok, nikdy by mi nenapadlo, že sa také niečo môže stať. Prial by som im, aby takéto niečo nemuseli riešiť, no keď sa už stalo, tak verím, že to dobre dopadne. Pomohlo nám, že s Isom sme zohratí z projektu Pale Clouded White. Na Eurosonicu som nikdy nehral, teším sa, ale zároveň cítim veľký rešpekt,“ vyjadril sa Bulík.

Manažérka Tatiana Lehocká z agentúry Real Something, ktorá zastupuje The Ills, sa teší, že kapela našla vhodnú náhradu. „Som rada, že Miloš za Peťa zaskočí, no najdôležitejšie je, že to zranenie nie je vážne a že Peťo bude môcť po doliečení hrať ďalej. Teraz je len na chalanoch, aby si tie koncerty čo najviac užili,“ dodala. „Eurosonic pokladáme už dopredu za náš najdôležitejší koncert roku 2017. Bude to super, strašne sa na to všetci tešíme,“ povedal za kapelu Martin Krajčír.

Inštrumentálna kapela The Ills vznikla v roku 2008 a okrem spomínaných ju tvoria aj Miro Luky (gitara) a Ľuboš Hodás (bicie). Na konte majú albumy To Wish Impossible Things (2010), Splendor (2012), Zoya (2014) a Ornamental Or Mental (2016). Okrem Slovenska si zahrali napríklad už aj v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Srbsku, Chorvátsku, Macedónsku, Dánsku, Nemecku, Poľsku či Rakúsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #zranenie #The Ills #Peter Berák #Eurosonic #basgitarista #Miloš Bulík