Skupina U2 si na turné zaspomína na album The Joshua Tree

Írska skupina U2 sa rozhodla osláviť tridsiate výročie vydania slávneho albumu The Joshua Tree veľkopelým turné. Ako oznámila slávna štvorica, odštartuje ho 12. mája v kanadskom Vancouveri. Vďaka prelomovej platni, ktorá je aj v názve novej koncertnej šnúry, sa kapela v roku 1987 definitívne usadila na tróne svetovej hudby.

11.01.2017 09:00
debata
Vďaka prelomovej platni The Joshua Tree sa... Foto: Island Records
The Joshua Tree Vďaka prelomovej platni The Joshua Tree sa kapela v roku 1987 definitívne usadila na tróne svetovej hudby.

„Nedávno som si znova vypočul The Joshua Tree po takmer tridsiatich rokoch. Je ako opera plná emócií, ktoré mi pripadajú nezvyčajne súčasné – láska, prehra, zmarené sny, hľadanie zabudnutia, polarizácia… Niektoré z tých piesní som spieval veľakrát, ale nikdy nie všetky spolu,“ uviedol na oficiálnom webe kapely spevák a gitarista Bono Vox.

Album, obsahujúci aj hity ako With or Without You, Where the Streets Have No Name či I Still Haven't Found What I'm Looking For, vyniesol legendárnej skupine dve ceny Grammy a jednu Brit Award. Dodnes sa z neho predalo 25 miliónov exemplárov.

Jedna z najpopulárnejších rockových kapiel bude vystupovať výlučne na štadiónoch. V Spojených štátoch a Kanade odohrá 16 koncertov, v úlohe predskokanov sa za oceánom predstavia skupiny Mumford & Sons, The Lumineers a OneRepublic.

Na starý kontinent sa plánuje presunúť v lete – európsku časť nového turné odštartuje 8. júla v Londýne a zavŕši 1. augusta v Bruseli. Ďalšími zastávkami budú Berlín, Rím, Barcelona, Dublin, Paríž a Amsterdam. Postu predskokana sa zhostí formácia Noel Gallagher's High Flying Birds. Dlhoroční členovia fanklubu U2 si môžu zakúpiť vstupenky od 11. do 13. januára, ostatní od 16. januára.

Jedna z najpopulárnejších rockových skupín na svete by mala tento rok vydať aj nový štúdiový album Songs of Experience, ktorá má nadviazať na titul Songs of Innocence z roku 2014. Niekoľkokrát odkladaný projekt mal pôvodne vyjsť už v roku 2015. Zdá sa, že aj vzhľadom na spomienkové turné nevyjde skôr ako na jeseň.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #U2 #Bono Vox #Songs Of Experience #The Joshua Tree #With or Without You