Spevák Ed Sheeran kraľuje britskému singlovému rebríčku

Anglický spevák a hudobník Ed Sheeran sa stal prvým interpretom, ktorý debutuje v britskom singlovom rebríčku na prvých dvoch priečkach. Dvadsaťpäťročnému rodákovi z Hebden Bridge sa to podarilo so skladbami Shape Of You a Castle On The Hill, z ktorých sa predalo v úvodnom týždni spolu 421-tisíc kópií.

15.01.2017 16:00
Ed Sheeran Foto: ,
Spevák Ed Sheeran 3. marca vydá už tretiu štúdiovku s názvom ÷, z ktorej pochádzajú aj single Shape Of You a Castle On The Hill.
debata (2)

Sheeran predstavil obe piesne 6. januára ako single z pripravovanej tretej štúdiovky ÷, ktorá vyjde 3. marca. Shape Of You je jeho tretím singlom, s ktorým dobyl UK Chart. Predtým sa mu to podarilo so skladbami Sing a Thinking Out Loud.

Shape Of You a Castle On The Hill navyše obe prekonali doterajší rekord v počte streamovaní za týždeň, ktorý držal kanadský rapper Drake so skladbou One Dance. Tá zaznamenala vlani v lete 8,9 milióna streamovaní za týždeň. Shape Of You si pripísala na konto 13,4 milióna streamovaní, zatiaľ čo Castle On The Hill 11,07 milióna.

Edward Christopher Sheeran vydal v septembri 2011 debutový album s názvom +, z ktorého pochádzajú single The A Team, You Need Me, I Don't Need You, Lego House, Drunk, Small Bump a Give Me Love. V roku 2014 uviedol na trh druhú štúdiovku x, na ktorej sa nachádzajú single ako Thinking Out Loud či Photograph. S oboma nahrávkami dobyl UK Chart a s druhou aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu získať napríklad dve Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #singel #Ed Sheeran #UK Chart #Shape Of You #Castle On The Hill