Niektoré papričky zo Spice Girls štípu viac ako iné

Trojica bývalých členiek britskej skupiny Spice Girls – Geri Halliwellová (dnes Hornerová), Emma Buntonová a Melanie Brownová – minulý rok avizovala, že už čoskoro dajú fanúšikom to, po čom skutočne túžia.

17.01.2017 14:00
Spice Girls Foto: ,
Rok 2012: Znovuzídená kompletná zostava formácie Spice Girls vystúpila na záverečnom ceremoniáli Letných olympiijských hier v Londýne.
debata

Po novom však hrozí, že sa ich veľký návrat bude musieť zaobísť bez ich najväčšej devízy, hitov, ktoré ich preslávili a spravili z nich hviezdy 90. rokov.

Dôvodom má byť podľa britského bulvárneho denníka The Sun bývalá "Posh Spice“ Victoria Beckhamová, ktorá vraj proti opätovnému použitiu ich úspešných skladieb podnikla aj právne kroky. Zdroj blízky trojici speváčok denníku prezradil, že boli z tejto správy nemilo prekvapené: "…Bola súčasťou ich života a teraz využíva právnikov, aby zastavila ich comeback. Victoria je sama hrdá na jej kariéru v Spice Girls, ale toto vyzerá tak, že chce pretrhnúť všetky zväzky so skupinou, ktorá jej zmenila život.“

Anglická módna návrhárka, modelka a speváčka sa už začiatkom minulého roka vyjadrila, že sa nezúčastní na žiadnych aktivitách, ktoré súvisia s 20. výročím debutovej nahrávky Spice Girls s názvom Spice (1996). Na zmienky o opätovnom zjednotení kapely v roku 2017 reagovala zdržanlivo. "Myslím, že by mali spievať svoje vlastné skladby, pretože to, čo sme dokázali ako Spice Girls, bolo niečo špeciálne. Myslím, že by bolo trochu smutné, ak by spievali naše staré skladby,“ povedala pre The Sunday Times, pričom dodala, že ako novej skupine im, samozrejme, drží palce.

Okrem Victorie Beckhamovej neplánuje byť súčasťou návratu populárnej skupiny ani Melanie Chisholmová známa ako Mel C. Ako v roku 2016 prezradila magazínu Love, necíti, že by to bol správny krok. "Je znovuzjednotenie kapiel novým trendom? Prečo si nás jednoducho nemôžu pamätať vďaka neuveriteľnému úspechu v 90. rokoch?“ reagovala na ich prípadný comeback. Spice Girls sa naposledy stretli na spoločnom pódiu v roku 2012, keď vystúpili na záverečnom ceremoniáli olympijských hier v Londýne. Svoju spevácku kariéru si však počas tohtoročných silvestrovských osláv pripomenula aj Victoria Beckhamová. Napriek výhradám, ktoré má k použitiu slávnych skladieb od Spice Girls, si s bývalou kolegyňou Mel C spoločne zaspievali pieseň 2 Become 1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #album #návrat #Spice Girls