Janko Lehotský oslávi 70. narodeniny špeciálnym koncertom

Slovenský spevák a hudobník oslávi okrúhle narodeniny veľkým koncertom, ktorý sa bude konať 25. apríla v bratislavskej Hant Aréne.

04.02.2017 12:00
Katarína Knechtová a Janko Lehotský. Foto:
Janko Lehotský oslávi sedemdesiatku.
debata (3)

Počas večera sa predstavia IMT Smile, Petr Janda, Mária Čírová, Katka Knechtová, Peter Lipa, Peter Cmorik, Fragile, Lukáš Adamec, Hex, Martin Chodúr, Horkýže Slíže, Lešek Semelka, Lenny, Marián Čekovský, Martin Harich, Katka Hasprová, Mirka Partlová, Polemic, Pavol Hammel, Marián Greksa, Jožko Paulíny, Ivona Novotná alebo Janko Hangoni.

Začiatok koncertu s názvom Janko Lehotský 70 naplánovali na 19:30. „Základnú kostru koncertu už máme spoločne s Ľubom Belákom a pravdaže aj oslávencom Jankom vystavanú. Ešte možno pribudnú nejakí hostia, ale môžem povedať, že už teraz si lámeme hlavy nad tým, ktorým jeho hitom máme dať prednosť, aby sme tam neboli na koncerte do rána. Každý z gratulantov by mal zaspievať minimálne jednu jeho skladbu – myslím, že to bude po Peterajovej sedemdesiatke ďalší z nezabudnuteľných koncertov, ktoré sa už nemajú šancu nikdy zopakovať,“ uviedol dramaturg podujatia Jozef „Dodo“ Šuhajda.

Janko Lehotský sa narodil 16. apríla 1947 v Bratislave. Absolvoval štúdium tanca a hry na klavíri na konzervatóriu v Bratislave a začínal v skupinách Ľubo Belák Sextet, New Blues Five a Gentlemeni. V roku 1972 sa stal členom skupiny Modus, v ktorej bol od roku 1974 frontmanom. Medzi jej veľké hity patria skladby Úsmev, Veľký sen mora, Dievčatá, Ty, ja a môj brat, Kapely starnú a mnohé iné. Vlani vydal zatiaľ posledný sólový album Moje mladšie ja. Venuje sa aj maľbe.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Janko Lehotský #desemdesiatka