Orchester aj prekvapiví hostia. Miro Žbirka opäť chystá turné

Slovenský spevák Miro Žbirka chystá v prvej polovici decembra Vianočné symphonic tour, v rámci ktorého sa 13. decembra predstaví na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Ďalšie tri koncerty odohrá v Brne, Plzni a Pardubiciach.

09.02.2017 09:00
Miro Žbirka Foto: ,
Spevák Miro Žbirka na koncerte v Bratislave v rámci vianočného turné v roku 2014.
debata

„Po čase sa rád vrátim ku koncertom so symfoňákom. Už mi to tak trochu chýbalo… A premýšľam aj o hosťoch, ktorých by ste možno nečakali,“ poodhalil spevák, ktorý donedávna zápasil s ťažkým zápalom pľúc a v súčasnosti sa zotavuje v Tatrách. „Chcem poďakovať za silnú podporu všetkým, ktorí na mňa počas choroby mysleli, posielali energiu a priali mi skoré uzdravenie. Veľmi mi to pomáhalo. Pracujem na tom. Zároveň na radu lekárov poctivo odpočívam a mám dosť času rozmýšľať o tom, ako by som to mohol fanúšikom vrátiť a čo všetko by som v roku 2017 mohol urobiť. A ako sa poznám, bude toho asi zase dosť,“ povedal Žbirka.

Miro Žbirka začínal ako člen skupiny Modus. V roku 1977 získal spoločne s Jankom Lehotským a Marikou Gombitovou zlatú Bratislavskú lýru za pieseň Úsmev. Prvý sólový album, ktorý vydal so skupinou Limit, dostal názov Doktor Sen (1980). V roku 1982 sa stal ako prvý interpret zo Slovenska československým Zlatým slávikom. Počas kariéry absolvoval množstvo koncertov doma i v zahraničí a vydal viacero štúdiových albumov, z ktorých niektoré vyšli aj v angličtine. V roku 2015 ponúkol štúdiovku Miro.

Termíny Vianočného symphonic tour 2017:
9. decembra – DRFG Arena, Brno
11. decembra – Home Monitoring Aréna, Plzeň
13. decembra – Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava
15. decembra – Tipsport Arena, Pardubice

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #Vianoce #Zimný štadión Ondreja Nepelu #Miroslav Žbirka