Aretha Franklinová: Tento rok s koncertovaním končím

Americká soulová speváčka Aretha Franklinová oznámila, že od tohto roku plánuje obmedziť koncertovanie. Legendárna speváčka sa podľa vlastných slov chce venovať predovšetkým rodine a tráviť viac času s vnúčatami, ktoré onedlho odídu študovať na vysoké školy. Sedemdesiatštyriročná interpretka to prezradila v rozhovore pre detroitskú televíznu stanicu WDIV Local 4, pričom uviedla, že tento rok ešte nahrá nový album.

10.02.2017 09:00
Aretha Franklinová Foto: ,
Aretha Franklinová chce skončiť s koncertovaním, s hudbou však nadobro nekončí.
debata

„Musím vám povedať, že tento rok končím. Toto bude môj posledný rok. Budem nahrávať, ale pôjde o môj posledný rok čo sa týka koncertovania,“ povedala hudobníčka, ktorá bude na spomínanej štúdiovke spolupracovať so Steviem Wonderom.

Ako tiež prezradila, s kariérou neplánuje skončiť nadobro. Po vydaní albumu, ktorý by sa mal dostať na trh v septembri, ho plánuje podporiť menším turné. Šnúra by podľa jej slov nemala trvať viac než šesť mesiacov, pričom mesačne by rada absolvovala iba jeden koncert. Okrem toho sa bude naďalej zúčastňovať na vybraných podujatiach.

Rodáčka z Memphisu priznala, že šlo o ťažké rozhodnutie, keďže sa hudbe intenzívne venovala celý život. Ako tiež uviedla, vždy mala nabitú kariéru, a preto si uvedomuje, že by pre ňu nebolo dobré, ak by začala byť pasívna. „Som veľmi, veľmi spokojná s mojou kariérou a mám rešpekt voči tomu, kde bola na začiatku a kde je teraz. Budem spokojná aj neskôr, no nemám v pláne odísť a nič nerobiť,“ dodala na záver.

Aretha Louise Franklin je jednou z najúspešnejších interpretiek všetkých čias. Získala 18 cien Grammy. Americký dvojtýždenník Rolling Stone ju zaradil na prvé miesto rebríčka 100 najlepších speváčok všetkých čias a v roku 1987 sa stala prvou ženou, ktorú uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Na konte má viac ako tri desiatky albumov, zatiaľ poslednú štúdiovku Aretha Franklin Sings The Great Diva Classics vydala v roku 2014.

Medzi jej hity patria skladby ako I Never Loved A Man (The Way I Love You), Respect, Baby I Love You, (You Make Me Feel Like) A Natural Woman, (Sweet Sweet Baby) Since You've Been Gone, Think, The House That Jack Built, Spanish Harlem, Day Dreaming, Until You Come Back To Me (That's What I'm Gonna Do), Freeway Of Love, Who's Zoomin' Who či I Knew You Were Waiting (For Me), ktorú s ňou naspieval zosnulý George Michael.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Aretha Franklin #Stevie Wonder