Na Pohodu prídu aj FlexFab a TaxiWars

Festival tento rok privíta na trenčianskom letisku aj interpretov ako Alt-J, Ylvis, Birdy, Jake Bugg, Boys Noize, Future Islands, Squarepusher, Mark Lanegan Band a mnohých ďalších.

17.02.2017 15:48
Spevák a gitarista skupiny Deus Tom Barman... Foto:
Spevák a gitarista skupiny Deus Tom Barman.
debata

Na 21. ročníku multižánrového festivalu Pohoda sa predstavia aj švajčiarsky dídžej FlexFab a džezová skupina TaxiWars, ktorú vedie spevák a gitarista belgickej kapely dEUS Tom Barman.

Prvý spomínaný interpret je zástupcom elektronickej scény a dôraz dáva aj na vizuálnu stránku koncertov. Predstavil sa už na podujatiach ako napríklad Montreux Jazz Festival, Zurich Open Air či Eurosonic. Na konte má napríklad EP nahrávky Loas (2016) a Fou (2016).

Kapelu TaxiWars tvoria okrem spomínaného 45-ročného Barmana aj Robin Verheyen (saxofón), Nicolas Thys (basgitara) a Antoine Pierre (bicie). Fanúšikom a fanúšičkám už ponúkli albumy TaxiWars (2015) a Fever (2016).

Festival sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne. Účasť na ňom už predtým potvrdili Alt-J, Ylvis, Birdy, Jake Bugg, Boys Noize, Future Islands, Squarepusher, Benjamin Clementine, Mark Lanegan Band, Beardyman’s Dream Team, Slaves, Sleaford Mods, Dillon, Machinedrum, Beak, Black Box Revelation, Acid Arab, Shobaleader One, Idles, Salut c'est cool, Tommy Cash, Ho99o9, C Duncan, Elektro Guzzi, Maya Belsitzman & Matan Ephrat, Baloji, The Hydrant, Resisters, Egopusher, The Wilderness alebo Chiki liki tu-a. Priestor dostane aj koncertné prevedenie albumu Bolo nás jedenásť (1981), v rámci ktorého sa predstavia Milan Lasica, Dorota Nvotová, Martin Valihora, Marek Minárik alebo Dano Salontay. Jeden z festivalových dní bude patriť aj spomienke na Pohodu z roku 1997, keď sa na jednom pódiu predstavia interpreti, ktorí vtedy vystúpili na festivale. Patria medzi nich Auktyon, Garage, Laura a její tygři, MCH Band, Polemic, Chór vážskych muzikantov, projekt Flow spoluzakladateľa Pohody Mária Michnu a Bez ladu a skladu, kde spieva Michal Kaščák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pohoda 2017 #FlexFab #TaxiWars