Gombitová bude tento rok koncertovať len raz! Ale nie na Slovensku

Marika Gombitová absolvuje svoj jediný tohtoročný koncert v Prahe. Stane sa tak 2. decembra v miestnej Tipsport Aréne, kde 60-ročná interpretka zaspieva svoje najznámejšie hity.

01.03.2017 14:00
Marika Gombitová Foto: ,
Marika Gombitová počas narodeninového koncertu v Bratislave.
debata

Na koncerte vystúpia aj viacerí mladí slovenskí a českí speváci, ktorí odprezentujú ďalšie Gombitovej skladby. Mená týchto interpretov oznámia organizátori neskôr. Vstupenky na podujatie sú už v predaji.

Marika Gombitová začala spievať ako 13-ročná so svojimi bratmi v amatérskej skupine Matador. Počas štúdia na strednej škole v Košiciach pôsobila v skupine Profily, potom krátko v košických tanečných orchestroch Júliusa Olajoša a Juraja Szabadoša. Od roku 1976 bola členkou Modusu, s ktorým vydala päť albumov. Okrem toho má na konte aj dvanásť sólových nahrávok a tiež jednu štúdiovku so skupinou Collegium Musicum. V novembri 1980 po dopravnej nehode ochrnula. V roku 1996 získala výročnú cenu Grand Prix Zväzu autorov a interpretov za celoživotný prínos a rozvoj slovenskej populárnej hudby. V roku 2015 ju počas udeľovania cien OTO uviedli do Siene slávy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncert #Marika Gombitová