Adam Ďurica sa chystá na turné k albumu Spolu

Mladý hudobník sa predstaví v dvanástich mestách. Okrem piesní z novej štúdiovky a najväčších hitov z albumu Mandolína (2015) si zaspomína aj na staré časy.

13.03.2017 14:00
HUDBA: Ceny Soza 2015 Foto: ,
Adam Ďurica sa už teší na turné.
debata (1)

V rámci Spolu tour vystúpi v dvanástich mestách v Česku a na Slovensku. „Začíname v Prahe a odtiaľ skočíme rovno na východné Slovensko, odkiaľ sa zas presunieme na západ a skončíme v Bratislave a v Trenčíne,“ priblížil v rozhovore.

Počas jednotlivých koncertov by mal podľa jeho slov zaznieť celý album Spolu. Okrem toho s kapelou zahrajú aj najväčšie hity z albumu Mandolína (2015) a zaspomínajú si aj na dávnejšie časy. „Vyzerá to, že budeme mať krásny program zhruba na hodinu a trištvrte. Na všetkom s kapelou pracujeme. A okrem nových pesničiek a hitov z Mandolíny zahráme aj niečo rockové, ešte z obdobia spred Mandolíny – nech to má tie správne gule,“ poznamenal Ďurica, ktorý chce fanúšikov na vystúpeniach potešiť aj špeciálnymi svetelnými efektami. „Máme takého svetelného guru, ktorý nám chystá scénu. Sám som prekvapený, bude to vymakané. Táto stránka ma osobne veľmi zaujíma, pretože nikdy nevidím svoju šou v reálnom čase, vždy len na videu a neviem, ako tie svetlá reálne vyzerajú. Jediné, čo na pódiu vnímam, je, že niekedy je tam taká tma, že sa musím veľmi sústrediť, aby som chytil správny akord, zmačkol správny efekt alebo trafil správne kilo. Niekedy nevidím ani na 20 centimetrov,“ podotkol 29-ročný rodák z Nitry.

Prípadných hostí si chce mladý hudobník nechať zatiaľ pre seba. „Hostí zatiaľ nespomínam, zachutil mi totiž ten formát, ktorý som spravil na Mandolína špeciál, že som mal skrytého hosťa. To je super, lebo ľudia by mali primárne prísť na mňa, ale na druhej strane im chcem dať nejaký bonus. Nechám to teda ešte zahalené rúškom tajomstva,“ pousmial sa hudobník, ktorý má okrem blížiaceho sa turné už i ďalšie plány. „Ja mám stále veľa nápadov na projekty. Už teraz mi napadlo spraviť také špeciálne unpluggedové akustické koncerty – tie by som chcel robiť hneď po Spolu tour. Bude to ešte zaujímavé. Boli by to koncerty s mojou kapelou, ale nevyhýbam sa spolupráci ani s ďalšími akustickými telesami a primárne by tam mal byť úplne iný program, niečo, čo ľudia ešte nepočuli. Tak to bude aj na Spolu tour, fanúšikovia si odnesú úplne nové zážitky,“ uviedol Ďurica, ktorý si v sobotu večer v rámci televíznej ankety OTO po tretí raz prevzal ocenenie Spevák roka. „Veľmi si to vážim, nie je totiž žiadna iná anketa, kde by mohli obyčajní ľudia hlasovať za svojho obľúbeného speváka, preto tomu dávam váhu. A ten tretí raz je taký symbolický,“ uzavrel.

Termíny koncertov Spolu tour 2017:

  • 11. apríla – Lucerna Music Bar, Praha 
  • 12. apríla – Fléda, Brno
  • 20. apríla – PKO, Prešov
  • 21. apríla – Spoločenský pavilón, Košice
  • 22. apríla – Športová hala, Michalovce
  • 25. apríla -  Kino Apollo, Lučenec
  • 26. apríla – Dom kultúry, Liptovský Mikuláš
  • 27. apríla – Ministry of Fun, Banská Bystrica
  • 28. apríla – Dom odborov, Estrádna sála, Žilina
  • 29. apríla – Kino Strojár, Martin
  • 3. mája – Ateliér Babylon, Bratislava
  • 5. mája – Piano Club, Trenčín
1 debata chyba
Viac na túto tému: #turné #spolu #Adam Ďurica