Spevák David Olney umrel počas koncertu

Americký folkový spevák David Olney, jeden z výrazných predstaviteľov súčasnej nashvillskej folkovej scény, zomrel cez víkend na pódiu na koncerte v Santa Rosa Beach na Floride.

20.01.2020 19:00
b W1sicm Vza Xpl Iiwx MDAw XSxb Im1he CJd... Foto:
Folkový spevák David Olney umrel v sobotu symbolicky počas koncertu.
debata

V strede pesničky sa náhle odmlčal, povedal „prepáčte“ a skonal, popisuje situáciu Amy Rigby, jedna z dvoch sprievodných hudobníčok, ktoré s ním boli v sobotu večer na pódiu. Keď si umelcovi kolegovia a usporiadatelia po chvíli uvedomili, že s ním niečo nie je v poriadku, zavolali záchranku a pokúšali sa ho oživiť, no neúspešne. Sedemdesiatje­denročný spevák podľa lekárov zomrel na infarkt.

„Bol veľmi pokojný, sedel vzpriamene, držal gitaru, na hlave mal ten najskvelejší širák, na sebe báječnú hrdzavo-oranžovú semišovú bundu. Zrazu sa zastavil, povedal 'prepáčte’ a sklonil hlavu. Bolo to tak ľahké a vznešené, aký bol aj on sám,“ napísala v pondelok na Facebooku Rigby.

David Olney sa narodil v roku 1948 v meste Providence v štáte Rhode Island a do Nashvillu, ktorý je mekkou amerického folku a najmä country, sa presťahoval v roku 1973. Najskôr vystupoval s miestnou rockovou kapelou The X-Rays, v roku 1985 sa vydal na sólovú dráhu a odvtedy vydal 28 sólových albumov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #úmrtie #folk