Zomrel bubeník skupiny Uriah Heep Lee Kerslake

Bývalý bubeník rockovej skupiny Uriah Heep Lee Kerslake včera v 73 podľahol rakovine prostaty.

20.09.2020 08:59
Uriah Heep Foto:
Uriah Heep Your Turn To Remember: The Definitive Anthology 1970-1990 (Vinyl LP)
debata

Kerslake hral na bicích aj na prvých dvoch sólových albumoch, ktoré začiatkom 80. rokov nahral spevák Ozzy Osbourne po tom, čo odišiel zo skupiny Black Sabbath.

„S najžažším srdcom zdieľam správu, že Lee Kerslake, ktorý bol 55 rokov mojim priateľom, a ktorý bol najlepším bubeníkom, s akým som kedy hral, dnes ráno v 3:30 prehral svoj boj s rakovinou,“ uviedol Ken Hensley, ktorý v Uriah Heep hrával na klávesové nástroje. „Zomrel vďakabohu v pokoji, ale bude mi strašne chýbať,“ dodal.

„Lee bol jedným z najlepších ľudí na Zemi a bol to neuveriteľný bubeník, spevák a textár. Mal ho rád každý, s kým sa stretol,“ poznamenal na facebooku gitarista skupiny Mick Box.

Kerslake sa pridal k Uriah Heep koncom roku 1971 a podieľal sa na deviatich hudobných albumoch skupiny, počínajúc Demons and Wizards z roku 1972. Na istý čas ho k spolupráci presvedčil Ozzy Osbourne. Hrať v skupine prestal kvôli zdravotným problémom v roku 2007.

Spory o autorské práva, ktoré viedol bubeník s Ozzym Osbournom, urovnali po zístení rakoviny v konečnom štádiu: spevák uznal Kerslakeov príspevok tým, že mu poslal svoje platinové dosky, pripomenul Rolling Stone.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Uriah Heep #Lee Kerslake