Posledný bohém by oslavoval narodeniny

Nedožité sedemdesiatiny jednej z najväčších hviezd hudobnej scény v Československu si fanúšikovia pripomenuli aj jeho pesničkami. O Karolovi Duchoňovi hovorili ako o poslednom bohémovi a toto pomenovanie mala aj galašou, ktorá sa na jeho počesť konala v nedeľu v Národnom tenisovom centre v Bratislave.

16.06.2021 12:00
karol duchon Foto:
Speváka Karola Duchoňa v nedeľu oslávili špeciálnym koncertom v Bratislave.
debata

Karol Duchoň zomrel 5. novembra 1985. Inak by už vlani 21. apríla oslávil 70 rokov. Spomienkovým programom divákov sprevádzal legendárny Rozhlasový Big Band Gustava Broma pod vedením Vlada Valoviča. Duchoňovo umenie a skvelú hudbu pripomenuli súčasní populárni speváci – Mário Kuly Kollár, Ondřej Gregor Brzobohatý, Nela Pocisková, Martin Chodúr, Lukáš Adamec či Ján Slezák.

Za veľkej radosti publika odzneli Duchoňove najväčšie hity ako Mám ľudí rád, S úsmevom, Čardáš dvoch sŕdc, Mám ťa rád, Šiel, šiel, či V dolinách. V programe 25 piesní však priestor dostali aj niektoré menej známe piesne. Zhruba 20-členný big band hral výborne a aj hudobníci zjavne vnímali publikum ako fantastické. Pozoruhodným výkonom ich dopĺňali aj vokalistky zo skupiny Triomony.

Hudobný program oživili aj dokrútky, v ktorých na Karola Duchoňa veselo i vážne zaspomínali jeho bývalí kolegovia, speváci, textári či skladatelia. Kvalitu celého večera nedosiahlo len pomerne patetické spracovanie videovizualizácií, ktoré premietali na digitálnej obrazovke za orchestrom. Celkovo však túto spomienku na Duchoňa možno hodnotiť veľmi kladne a je len škoda, že koncert sa už nebude opakovať.

VIDEO: Pozrite si, aká bola atmosféra na galašou
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karol Duchoň