Titulná skladba k seriálu Priznanie od Peter Bič Project má videoklip. Videli ste ho už?

Televízny seriál Priznanie, ktoré prináša Jednotka RTVS, sprevádza ústredná pieseň z dielne kapely Peter Bič Project. Skladbu s názvom Priznanie II. nájdu fanúšikovia skupiny v dvoch verziách na ich albume Hlava. Teraz si ju môžu vychutnať aj v obrazovej podobe.

24.01.2022 14:00
Peter Bič a Viktória Vargová Foto:
Peter Bič a Viktória Vargová sa kreatívne podieľali na videoklipe.
debata

Nakrúcanie nového videoklipu sa uskutočnilo koncom roka 2021. Okrem špeciálne pripravených záberov kapely obsahuje aj scény zo seriálu. „Nakrúcalo sa mi veľmi príjemne, pretože sme točili v Košiciach, v Slovenskom rozhlase. Réžiu mal na starosti Ľubo Marko, známy človek, ktorý je podpísaný aj pod úspešným filmom Loli paradička,“ komentoval nakrúcanie Peter Bič.

Klip popretkávaný zábermi zo seriálu vznikal v kabaretnej atmosfére. S nápadom prišli samotní interpreti. „Bol to náš návrh. Chceli sme, aby to bolo v takej inej atmosfére, pretože aj samotná pieseň má úplne inú atmosféru ako ostatné na našom albume Hlava,“ povedal Bič.

Peter Bič project Peter Bič Viki VArgová Čítajte viac Peter Bič Project: Keď v Hlave znejú írske gajdy

Riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala potvrdil, že s Petrom Bičom spolupracuje košické štúdio dlhodobo. „Je pravidelným členom poroty autorskej súťaže Košický zlatý poklad a v uplynulých rokoch moderoval aj hudobný cyklus Tri pódiá. Rýchlo sme preto našli spoločnú reč aj pri nahrávaní podkladov videoklipu k piesni zo seriálu Priznanie. Sme radi, že sme aj takouto cestou mohli prispieť k štartu tohto divácky úspešného seriálu,“ poznamenal Puchala.

Aj keď sa klip nakrúcal podľa slov hlavných aktérov v príjemnej atmosfére, samotný hudobník Peter Bič herecké ambície nemá. „V našom prípade veľmi nejde o herectvo, tam v podstate len spievame. V klipe ale ‚účinkujú‘ iní skvelí a kvalitní herci, keďže tam máme zábery zo seriálu Priznanie. Takže ja takéto ambície nemám, myslím, že skvelých hercov máme na Slovensku dosť,“ reagoval Bič na otázku, či by si nechcel v nejakom seriáli zahrať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Peter Bič Project #seriál Priznanie