Žbirka o nahrávaní v štúdiu Abbey Road: Mohli ma tam aj zamknúť

Splnil sa mu sen a dal si darček k šesťdesiatke. Miroslav Žbirka nahrával svoju pesničku v legendárnom štúdiu 2 na londýnskej Abbey Road. Pravda.sk o tom exkluzívne prináša videodokument.

15.08.2012 08:00
Miro Žbirka, Abbey Road Studio2. Foto:
Miro Žbirka v legendárnom Abbey Road Studio2.
debata (3)

„Tu sme dnes nahrali pesničku Love Shines,“ hovorí Žbirka v krátkom dokumente a s kamerou prechádza štúdiom, v ktorom pred rokmi nahrávala legendárna kapela The Beatles, ale svojim pesničkám, ktoré Meky označil slovami brilantné, tam dali konečnú podobu aj Pink Floyd, U2 či Oasis.

„Neviem, ako často tu znela slovenčina,“ pokračoval, aj keď on v štúdiu prevažne hovoril po anglicky. Svoju skladbu totiž nahral s producentom Robom Cassom aj so Samom Okellom, držiteľom ceny Grammy za zvuk vo filme o Harrym Potterovi. Na nahrávke sa podieľali hudobníci James Ewers (basgitara), Pearse MacIntyre (gitara), Dean Ross (klavír) či Blair Cunnigham (bicie), ktorý spolupracoval s Paulom McCartneym i Tinou Turner.

„Veľa to pre mňa znamená. Bol to taký sýty zážitok, až by som sa tu nechal zamknúť…“ dodal Žbirka, ktorý na jeseň chystá – ako ďalší darček k 60. narodeninám – vydanie špeciálneho boxu s kompletnou diskografiou a špeciálnymi bonusmi vrátane songu Love Shines. Vznikne tak exkluzívna kompilácia, ktorá zmapuje Mirovu hudobnú kariéru od začiatkov až po súčasnosť.

Žbirka tiež koncom roka odohrá špeciálny koncert so symfonickým orchestrom, svojou kapelou a mnohými hosťami, ktorých mená zatiaľ ešte drží v tajnosti. Najväčšie hity predstaví v tradičnom, symfonickom, rockovom ale aj akustickom prevedení.

Decembrový narodeninový koncert bude jediným exkluzívnym koncertom na Slovensku. Lístky na koncert Miro Žbirka – Happy Birthday, ktorý sa uskutoční 5. decembra v Bratislave, Slovnaft aréne (Zimný štadión O. Nepelu) sa predávajú v sieti Ticketportal.sk už od 19 eur.

3 debata chyba