Žbirka oslávi narodeniny na vypredanom štadióne

Spevák Miro Žbirka oslávil koncom októbra 60. narodeniny. Jubileum si chce pripomenúť aj so svojimi fanúšikmi. Po vypredanej O2 Aréne v Prahe, kde zaspieval začiatkom novembra, vystúpi v stredu na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Ten je takisto vypredaný. Okrem Žbirku sa na koncerte s podtitulom Happy Birthday predstavia aj viacerí hostia.

04.12.2012 16:00
Miroslav Zbirka Miroslav Žbirka Foto: ,
Miroslav Žbirka
debata (2)

„Výber hostí bol trochu orieškom, pretože narodeninový koncert by nemal trvať 5 hodín, to by sme sa všetci zbláznili. Mal by však prejsť všetky obdobia, ktorými som prešiel, takže na začiatku nemôže hrať nikto iný ako Beatles,“ povedal Žbirka, ktorého koncert otvorí vystúpenie revivalovej formácie Backwards. „Dohodli sme sa, že zahrajú 20-minútový koncert ,Beatles' tak ako som ho ja nikdy nemohol vidieť. V dnešných dobách sa to ťažko vysvetľuje, ale koncert Beatles vtedy trval naozaj 20 minút,“ dodal spevák.

Na koncerte však nebudú znieť iba hity slávneho liverpoolskeho kvarteta, ale tiež prierez celou tvorbou Žbirku, ktorý sa na česko-slovenskej hudobnej scéne pohybuje už od 70. rokov. Najskôr bude Žbirka hrať s kapelou, potom sa k nemu pridá aj orchester, tentoraz to bude Moravská filharmónia Olomouc. „Zahrajú v plnom obsadení, čiže 55 ľudí,“ povedal Žbirka, ktorý mená ďalších hostí nechcel dopredu prezradiť. ,,Bude to prekvapenie, ale zase nech niekto nečaká, že ich bude 10 alebo koľko. Keď som nad koncertom uvažoval, zistil som, že keby tam začali chodiť všetci ľudia, s ktorými som spolupracoval, asi by sme odtiaľ nikdy neodišli. Nie som zástancom nekonečných koncertov," dodal hudobník. Na koncerte v Prahe boli jeho hosťami Laco Lučenič, Jana Kirschner a David Koller.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba