Liza Marklundová - Štúdio 6. Minister je podozrivý z vraždy!

V Štokholme našli v lete zavraždenú mladú ženu. Brutálny zločin so znakmi sexuálneho násilia sa stal senzáciou pre stránky novín v čase uhorkovej sezóny. Z vraždy podozrievajú ministra, a keďže o pár týždňov sú voľby, mediálne šialenstvo naberá na obrátkach.

09.09.2013 07:00
debata

Je tu Štúdio 6, ďalší príbeh zo série o kriminálnej reportérke Annike Bengtzonovej. Ďalšie mrazivé krimi, tentoraz od kráľovnej švédskej detektívky Lizy Marklundovej. Sama dlhé roky pracovala ako novinárka, a údajne bola skvelá, takže vie, o čom píše.

Annika práve začala pracovať ako mladá elévka v novinách Kvällspressen. Jej prvý prípad ju absolútne pohltí – vražda mladej ženy približne v jej veku, takže ju berie tak trochu osobne. V detektívkach väčšinou sledujeme vyšetrovanie z pohľadu detektívov alebo z pohľadu vraha, zločinca…Liza Marklundová ponúka pohľad novinára, ktorý je iný, mimoriadne pútavý a rozhodne vás zaujme.

zväčšiť Liza Marklundová - Štúdio 6 Foto: Ikar
Liza Marklundová - Štúdio 6 Liza Marklundová - Štúdio 6

Budete pozorovať vyšetrovanie z pohľadu žurnalistov. Ako reportér postáva pred páskou, ktorá vymedzuje priestor okolo miesta činu. Ako sa snaží dostať k policajtom so zvedavými otázkami. Ako neustále počúva vyhýbavé odpovede, diplomatické výhovorky, či ošúchané no comment. Aj preto sa mnohí novinári musia púšťať do vlastného pátrania, aby priniesli viac ako konkurenčné médium. Viac a skôr, pretože to diváci, čitatelia a poslucháči očakávajú.

Annika sleduje sľubné stopy, ale dopúšťa sa aj začiatočníckych chýb, ktoré sa jej kruto vypomstia. Rýchlo sa presvedčí na vlastnej koži, prečo je profesia novinára označovaná za jedno z najrizikovejších povolaní.

Za Štúdio 6 získala Liza Marklundová vo svojej domovskej krajine ocenenie Spisovateľ roka. Knihu nominovali aj na cenu Švédskej akadémie detektívok za najlepší kriminálny román roka.

Knihu Štúdio 6 vydal Ikar.

Ďalšie mrazivé príbehy z drsného severu nájdete na www.severskekrimi.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #bestseller #knižná novinka #Liza Marklundová - Štúdio 6