Lisa McMannová: Prekliate mesto

Cryer's Cross je mestečko, kde sa takmer nič nedeje... až do chvíle, keď sa bez stopy stratí žiačka miestnej školy. Kendall Fletcherová, trpiaca obsedantno-kompulzívnou poruchou , sa s ňou príliš nepoznala, ale keď zmizne aj jej najlepší kamarát Niko a Kendall začne počuť jeho hlas, má strach, či náhodou nezošalela. Kendall jej porucha pomôže odhaliť dlho skrývané tajomstvá obyvateľov mesta.

14.03.2014 05:00
anotka MESTO Foto:
Lisa McMannová: Prekliate mesto
debata

Autorka priblíži čitateľovi pocity človeka trpiaceho touto chorobou: nutkavé predstavy, myšlienky alebo naliehavé konania, ktoré prichádzajú často, je takmer nemožné ich ignorovať a vyvolávajú pocit úzkosti. Kendall sa snaží so svojou chorobou žiť, pričom jej denno-denne zasahuje do života. Veľkou oporou pri tom je jej najlepší priateľ Niko.

V okamihu, keď zmizne aj on a napriek rozsiahlemu pátraniu sa po ňom nenájde žiadna stopa okrem auta zaparkovaného pred školou, prepadne Kendall obrovská úzkosť a beznádej. Hrdinkina porucha, vďaka ktorej zaregistruje aj nepatrnú zmenu pri stereotypných úkonoch, ktoré musí každý deň vykonať, ju privedie na zvláštnu stopu. Tá vedie k starej drevenej školskej lavici, na ktorej je vyrytý nápis PROSÍM! ZACHRAŇ MA! Nápis, o ktorom je Kendall presvedčená, že tam donedávna ešte nebol. Slová, ktoré doliehajú do jej uší, akoby ich niekto skutočne vyslovoval… Je to skutočnosť, alebo sa jej to iba zdá? Aké temné tajomstvo skrýva toto ospalé mesto?

Cryer's Cross je mestečko, kde sa takmer nič nedeje… až do chvíle, keď sa bez stopy stratí jedna študentka miestnej školy. Kendall Fletcherová sa s ňou príliš nepoznala, ale keď zmizne aj jej najlepší kamarát Niko a Kendall začne počuť jeho hlas, má strach, či náhodou nezošalela. V mestečku Cryer's Cross sa deje niečo neprirodzené a Kendall musí odhaliť dlho skrývané tajomstvá jeho obyvateľov…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lisa McMannová #Prekliate mesto