Andrea Puková, Peter Župník: Zaľúbení do Paríža

V knižke Zaľúbení do Paríža - kaviarenské romance mesta svetiel a jeho literárny život - nájdete 60 kaviarní, 3 kníhkupectvá, 3 hotely, jednu pasáž, dva parky, tančiareň, najmenšiu ulicu Paríža a jeden pouličný bufet.

07.09.2014 14:00
debata
Andrea Puková, Peter Župník:
Zaľúbení do Paríža Foto: Petrus
Andrea Puková, Peter Župník Zaľúbení do Paríža Andrea Puková, Peter Župník: Zaľúbení do Paríža

Môžete čítať jednu kaviareň za druhou, ako sa číta príbeh, alebo môžete knihu používať ako bedeker – sú tam všetky potrebné informácie o otváracích hodinách či o tom, ako sa do ktorej kaviarne dostanete. No môžete tiež knižkou blúdiť len tak, ako sa blúdi Parížom. Na každom z týchto miest objavíte aspoň jedného spisovateľa či spisovateľku, ľudí, ktorí tu strávili kúsok života, nasťahovali sa sem, chtiac-nechtiac sa doň zaľúbili a napísali o ňom.

A každá z týchto kaviarní tu má fotografický portrét od Petra Župníka, jedného z najvýznamnejších česko-slovenských fotografov svojej generácie, už dvadsať rokov Parížana. Konečnú podobu Zaľúbených do Paríža vytvoril Ján Šicko, ktorý si v týchto dňoch prevzal ocenenie Najkrajšia kniha Slovenska 2013 za grafickú úpravu knihy Ivy Mojžišovej Škola moderného videnia.

Zaľúbení do Paríža – 75 príbehov, 89 digitálnych fotografií v špeciálnej úprave Petra Župníka, 16 veľkých čiernobielych fotografií, vyvolaných a domaľovaných autorom a následne skenovaných – vychádzajú vo vydateľstve Petrus.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Paríž #kaviarne #hotely #pasáže #tančiarne