Rebecca Donovan - Dôvod dýchať. Nájde ho?

Emma žije na prvý pohľad životom spokojnej stredoškoláčky. Sústredí sa len na svoj prospech a na športové aktivity, a vďaka tomu patrí k najúspešnejším študentom. Nikto okrem jej najlepšej priateľky Sary však netuší, že od smrti otca žije ako v nočnej more...

01.10.2014 07:00
debata

„Keď je nádej krehká nitka, láska je zázrak.“

Tak znie slogan novinky Dôvod dýchať od Rebeccy Donovan. Prvá časť bestsellerovej trilógie Dych, ktorá dostala autorku na najvyššie priečky predajnosti v USA Today, či The Wall Street Journal.

Strhujúci príbeh o láske, ktorá mení životy, o nevýslovnej krutosti a nečakanej šanci vykúpiť sa z pekla. Dokáže sa Emma dostať zo sveta, v ktorom sa nedokáže ani nadýchnuť?

Rebecca Donovan - Dôvod dýchať Foto: NOXI
Rebecca Donovan - Dôvod dýchať Rebecca Donovan - Dôvod dýchať

Ale späť k príbehu.

Keď Emmin otec zomrel, mama sa o ňu viac nedokázala postarať, a tak sa jej ujal strýko s manželkou. No ich dom nemôže nazývať domovom. Škola jej slúži ako únik zo sveta, v ktorom sa nemôže ani nadýchnuť.

Do jej života plného starostlivo naplánovaných udalostí a prísnych obmedzení však niekto nečakane zasiahne. Emma stretne nového spolužiaka, ktorý ako naschvál chodí na väčšinu jej predmetov, dokonca sa zapojí do redakcie školských novín, kde je Emma šéfredaktorka.

Nakoľko teda zmení Evan Mathews Emmin život?

Pomôže jej nájsť dôvod dýchať?

A dovolí mu vôbec vstúpiť do svojho života, aby jej ukázal, že svet môže byť o niečo krajší a zábavnejší?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Rebecca Donovan