Pokračovanie knihy Volanie Kukučky vyjde pod názvom Hodvábnik

Druhý detektívny román J. K. Rowling, ktorý vydala ako Robert Galbraith, by sa mal na pulty slovenských kníhkupectiev dostať na jar 2015.

04.10.2014 16:00
J. K. Rowling Foto:
J.K. Rowlingová
debata

Detektívny román The Silkworm britskej autorky J. K. Rowling, ktorý vydala pod pseudonymom Robert Galbraith, vyjde v slovenskom preklade pod názvom Hodvábnik. Pokračovanie románu Volanie Kukučky (v origináli The Cuckoo's Calling vydané v roku 2013, pozn. SITA) prinesie opäť príbeh detektíva Cormorana Strikea a jeho asistentky Robin, ktorí budú riešiť prípad zmiznutia spisovateľa Owena Quinea. Kniha by sa v preklade Diany Ghaniovej mala na pulty predajní dostať na jar 2015.

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou. Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Autorka plánuje pod pseudonymom Robert Galbraith vydať aj ďalšie detektívky.

debata chyba
Viac na túto tému: #detektívka #Hodvábnik #J.K. Rowlingová