Katie Nichollová - Kate, budúca kráľovná. Rozprávkový príbeh?

Bolo to obyčajné dievča zo strednej vrstvy. Nikdy ani nepomyslela na to, že sa stane súčasťou kráľovskej rodiny...a raz dokonca kráľovnou! Po svadbe Kate Middletonovej a princa Williama, budúceho kráľa Spojeného kráľovstva, sa začala písať nová kapitola britských dejín.

05.11.2014 06:00
debata
Katie Nichollová - Kate, budúca kráľovná Foto: Ikar
Katie Nichollová - Kate, budúca kráľovná Katie Nichollová - Kate, budúca kráľovná

Kate sa stala od sedemnásteho storočia prvou neurodzenou ženou, ktorá sa vydala do kráľovskej rodiny.

O tom, kadiaľ viedla jej cesta do kráľovskej rodiny a čo sa deje za múrmi Kensingtonského paláca, rozpráva nová kniha Kate – budúca kráľovná.

Je nepochybné, že Kate svojím príchodom oživila britskú monarchiu a jej členovia vzápätí zaznamenali vzkriesenie popularity, v ktorú po smrti Diany, princeznej z Walesu, v roku 1997 už nedúfali.

Kate si okamžite podmanila verejnosť aj médiá a zabezpečila si miesto v dejinách tým, že dala život princovi Georgeovi z Cambridgea. Teraz čelí výzve vychovávať syna pred pozornými zrakmi celého sveta.

Úryvok z knihy Kate – budúca kráľovná:

…keď sa o niekoľko rokov neskôr filmový materiál dostal na YouTube, spôsobil rozruch. Zrnité domáce video zachytáva trinásťročnú Kate, ako sa rozpráva s vešticou v šatke a s veľkými zlatými kruhmi v ušiach.

„Zamiluje sa do mňa?“ spytuje sa Kate, keď jej povedala, že sa stretne s bohatým statkárom menom William.

„Pravdaže áno,“ odpovedá veštica.

„A ožení sa so mnou?“, pýta sa Kate.

„A ožení sa s tebou,“ odpovedá veštica, keď jej číta z dlane.

„To je to, o čom som odjakživa snívala,“ zveruje sa Kate obecenstvu a za smiechu pokračuje, „Ó, ako mi búcha srdce.“

A ako bolo predpovedané, mladý muž menom William požiadal neskôr na kolenách Kate o ruku.

Ako sa teda plaché dievča zo strednej vrstvy dostalo do kráľovskej rodiny?

Expertka na kráľovskú rodinu, redaktorka Mail on Sunday Katie Nichollová zmapovala ľúbostný vzťah Williama a Kate od úplného začiatku a ich rozprávkovému príbehu vdýchla život.

„Bola to bizarná skúsenosť a Kate si na ňu stále nedokázala zvyknúť. Ako prepínala spravodajské kanály, všade bol prvý v správach jej priateľ. Svoju prvú samostatnú zahraničnú cestu ako predstaviteľ kráľovnej podnikol William na Nový Zéland a ako kládol vo Wellingtone veniec červených kvetov na počesť 60. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Kate sa na to pozerala so zmesou úcty a pochybností.“

Zavedie vás aj za palácové múry a odhalí výcvik, ktorý Kate absolvovala. Opisuje ľúbostné vzplanutia i sklamania dvojice, ktoré sa celý čas odohrávali pod drobnohľadom tisícov kamier a fotoaparátov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Kate Middleton #Kate budúca kráľovná #Katie Nichollová