Rowlingová sa opäť vráti do sveta Harryho Pottera

Britská spisovateľka J. K. Rowlingová zverejní prostredníctvom webstránky www.pottermore.com 12 nových príbehov zo sveta Harryho Pottera. Séria poviedok začne vychádzať od 12. do 23. decembra, pričom autorka chce novými príhodami osláviť predvianočný čas.

08.12.2014 10:57
J.K. Rowling Foto:
J. K. Rowling zverejné nové príbehy Harryho Pottera.
debata

Jednu z poviedok údajne venuje nepriateľovi Harryho Pottera Dracovi Malfoyovi. Tucet príbehov nadviaže na poviedku o čarodejnici Dolores Umbridgeovej, ktorú Rowlingová zverejnila na spomínanom portáli na Halloween, teda 31. októbra. Či sa v nových príbehoch objaví aj Harry Potter, nie je zatiaľ jasné.

Rowlingová sa v súčasnosti venuje aj písaniu detektívok. Pod pseudonymom Robert Galbraith vydala už dve knihy. Druhá z nich vyjde pod názvom Hodvábnik v slovenskom preklade na jar. Tak ako vo svojom prvom detektívnom románe Volanie kukučky, aj teraz prinesie príbeh detektíva Cormorana Strikea a jeho asistentky Robin. Tentoraz budú riešiť prípad zmiznutia spisovateľa Owena Quinea.

V júli Rowlingová povedala, že budúcnosť tvorby Roberta Galbraitha nie je zatiaľ ničím ohraničená a počet kníh, ktoré pod týmto pseudonymom vydá, sa nezastaví na čísle sedem, ako to bolo v prípade Harryho Pottera. „Nebude to sedem kníh, bude ich viac,“ vyhlásila spisovateľka. „Jednou z vecí, ktoré na tomto žánri milujem, je, že na rozdiel od Harryho, ktorého zastrešoval príbeh so začiatkom a s koncom, teraz ide o samostatné príbehy. Takže pokiaľ detektív žije, môžete mu prideľovať nové a nové prípady“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #návrat #Harry Potter #J.K. Rowlingová