Jojo Moyesová - Dievča, ktoré si tu zanechal. O ženách, ktoré delí storočie

Úžasný príbeh Dievča, ktoré si tu zanechal rozpráva o dvoch ženách, ktoré delí takmer storočie, ale spája ich odhodlanie bojovať za to, čo majú na svete najradšej. Sú ochotné spraviť čokoľvek a vzdať sa mnohých vecí, len aby dosiahli svoj cieľ.

12.01.2015 07:00
debata (1)

„Niekedy si človek myslí, že vie, čo ho čaká – otravný večer pri telke, popíjanie v bare, skrývanie sa pred minulosťou – a zrazu odbočí a ocitne sa na mieste, o ktorom ani len netušil, že existuje.“

Nikdy neviete, ako sa nasledujúce minúty môže čosi zvrtnúť a jediný okamih môže zmeniť váš život…

Jojo Moyesová - Dievča, ktoré si tu zanechal Foto: Ikar
Jojo Moyesová - Dievča, ktoré si tu zanechal Jojo Moyesová - Dievča, ktoré si tu zanechal

Píše sa rok 1916.
Francúzsky maliar Edouard Lefevre zanecháva svoju mladú manželku Sophie a odchádza bojovať na front. Mladej žene po ňom zostáva na pamiatku len jej portrét, na tie časy trochu zvláštny. Keď ich mestečko padne do rúk Nemcom, obyvatelia sa ocitnú na hranici absolútnej biedy. Pre kúsok chleba niekedy riskujú holý život. Vtedy portrét upúta pozornosť nového kommandanta. Dôstojník je obrazom takmer posadnutý a Sophie je odhodlaná riskovať všetko – rodinu, povesť, život –, len aby sa znova stretla so svojím manželom. Dokáže však odolať rečiam Nemca, ktorý jej za „protislužbu“ vráti manžela?

Je rok 2006.
Sophiin portrét sa dostane do rúk Liv Halstonovej, ako dar od manžela. Ten ho kúpil na ulici od neznámej Američanky. Úplnou náhodou vysvitne, že obraz má obrovskú hodnotu, a tak sa začne boj o to, kto je jeho skutočným vlastníkom. Livina viera v to, čo je správne, tak podstúpi náročnú skúšku. Vzdá sa obrazu s priam nevyčísliteľnou hodnotou, pretože to považuje za správne?

„V živote ide viac ako len o víťazstvo.“

Nová kniha úspešnej a obľúbenej Jojo Moyesovej Dievča, ktoré si tu zanechal je očarujúci a mimoriadne dojímavý príbeh dvoch žien, ktorý sa vás dotkne na tom najcitlivejšom mieste. Obdivuhodné hrdinky, silný príbeh plný emócií a skvelý štýl, pri ktorom vám budú naskakovať zimomriavky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Jojo Moyesová