P. Valo, A. Horváthová-Čisáriková: Nezostalo po nich ticho 3

Herci, herečka, speváčky, maliar, režisér, hokejista, kňaz - tretia kniha spomienkových medailónov na osobnosti, ktoré u nás ovplyvňovali generácie, je na svete.

27.02.2015 05:00 , aktualizované: 03.03.2015 10:57
debata

Dvanásť jedinečných ľudí, ktorí už nie sú medzi nami, predstavujú očami ich blízkych spisovatelia Peter Valo a Alena Horváthová-Čisáriková.

Peter Valo Alena... Foto: Forza
Peter Valo Alena Horváthová-Čisáriková: Nezostalo po nich ticho 3 Peter Valo Alena Horváthová-Čisáriková:Nezostalo po nich ticho3

Kniha nabitá výpoveďami členov rodiny, priateľov a kolegov sa vracia k životným osudom, kariére, ale aj súkromiu speváčok Evy Kostolányiovej a Táne Hubinskej, hercov Ctibora Filčíka, Júliusa Satinského, Ivana Rajniaka, večného rebela Slava Záhradníka, senzačného komika a bývalého riaditeľa Novej scény Viliama Polónyiho či svojráznej herečky Radošinského naivného divadla Kataríny Kolníkovej. Neobišli ani najslávnejšieho slovenského režiséra a priekopníka nových obrazových technológií Jána Roháča, uznávaného maliara, grafika a skvelého pedagóga Albína Brunovského, kňaza Antona Hlinku či hokejovú legendu Pavla Demitru.

„Neboli to len vynikajúci herci, zabávači, talentované speváčky, rešpektovaný kňaz, slávni umelci či športovec. Neboli to iba legendy, ale predovšetkým skvelí ľudia a práve o ich nákazlivej človečine je naša kniha,“ hovorí Peter Valo.

Knihu vydala Forza Music. Do života ju uviedli v Bratislave na pódiu divadla Nová scéna herci Ida Rapaičová a Karol Čálik pred predstavením Najstaršie remeslo. „Radi sme to urobili u nás. Štyria z tucta osobností v knižke na doskách nášho divadla totiž dlhodobo pôsobili,“ pripomína K. Čálik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #spomienkové medailóny #Nezostalo po nich ticho