Vojtech Dangl, Valerián Bystrický a kol.: Chronológia dejín Slovenska a Slovákov

Práca sa usiluje o maximálne dosiahnuteľnú kompaktnosť a naplnenie požiadaviek kladených na moderné spracovanie historickej chronológie.

25.03.2015 05:00
debata
 Vojtech Dangl, Valerián Bystrický a kol.:... Foto: Veda
Vojtech Dangl, Valerián Bystrický a kol.: Chronológia dejín Slovenska a Slovákov I - II  Vojtech Dangl, Valerián Bystrický a kol.: Chronológia dejín Slovenska a Slovákov I - II

Dvojdielna publikácia vznikla ako kolektívne dielo vedeckých pracovníkov Historického ústavu SAV v spolupráci s prizvanými odborníkmi z iných historických vedeckých inštitúcií, systematickým kritickým zhromažďovaním faktov z dejín Slovenska a Slovákov pôsobiacich v zahraničí. Jej vzniku predchádzal niekoľkoročný široký výskum v domácich i zahraničných archívoch, knižniciach, múzeách a galériách, podrobné štúdium dobovej tlače a literatúry, ako aj iných materiálov písomnej i materiálnej povahy.

Autori zachytávajú široké spektrum dynamiky historického vývoja v jeho jednoliatom celku a v publikácii zaraďujú Slovensko a jeho dejiny do širších medzinárodných súvislostí. Kniha je vybavená prílohami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Historický ústav SAV #Vojtech Dangl #Valerián Bystrický #Chronológia dejín Slovenska a Slovákov