Dmitrij Glukhovsky - Budúcnosť. Smrť za splodenie dieťaťa!

Európa v budúcnosti. Píše sa rok 2400. Vďaka technickému pokroku a rýchlemu napredovaniu civilizácie sa konečne splnil sen ľudstva: človek oklamal starnutie a stal sa nesmrteľným!

04.05.2015 07:00
debata (1)
Dmitrij Glukhovsky - Budúcnosť Foto: Ikar
Dmitrij Glukhovsky, Budúcnosť Dmitrij Glukhovsky - Budúcnosť

Človek porazil smrť! No nikdy nie je nič biele alebo čierne, a celý kontinent je preľudnený. Zmenil sa na gigantický megapolis, kde je málo priestoru na život, lesy či lúky sú už len dávnou spomienkou a súčasťou umelých parkov a chránených rezervácií. Na každom kroku stoja mrakodrapy, vystavané na základoch európskych miest…

Do takéhoto sveta vstupujeme na prvých stranách nového hitu ruského autora Dmitrija Glukhovskeho Budúcnosť.

Situáciu s preľudnením preto treba podriadiť prísnej kontrole.

Všetkým vládne tzv. Strana nesmrteľnosti a tá prichádza s riešením. Zavádza brutálny Zákon voľby. Rozmnožovanie je prísne kontrolované a obmedzované. Z najzákladnejšieho inštinktu človeka – plodenia a zachovania vlastného rodu – sa tak stáva najťažší zločin. Za dieťa sa platí vlastnou smrťou – dotyčnému vpichnú urýchľovač starnutia a protizákonne splodeného potomka odvedú do internátu.

Ale kto potrebuje deti, keď môže byť večne mladý a zdravý?

Jan Nachtigal je príslušníkom zvláštnej jednotky ministerstva bezpečnosti, ktorá prísne stráži najvyšší zákon. Jeho úlohou je pátrať po nelegálnych deťoch s odhaľovať nenahlásené tehotenstvá. Práca má preňho zmysel. Jan nechce veľa, iba trochu lepší plat a väčšie obydlie.

Jedného dňa má však odstrániť teroristu a jeho tehotnú priateľku. Ponúkne sa mu tak jedinečná šanca, aby ukázal svoje kvality, vernosť a šikovnosť. A konečne by mohol postúpiť na kariérnom rebríčku. So svojou jednotkou vtrhne do konšpiračného bytu, no nič neprebehne tak, ako si predstavoval. Terorista unikne…a čoskoro je na úteku aj Jan po boku mladej ženy.

Začína sa boj, v ktorom ide o BUDÚCNOSŤ ľudstva!

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #budúcnosť #Dmitrij Glukhovsky