Dorota Sadovská: SADO 3

Špecifický public art, ktorý vydáva výtvarníčka Dorota Sadovská ako svoj autorský projekt. Má formu ženského lifestylového časopisu a prezentuje pútavou formou autorkinu tvorbu tematicky nadviazanú na telesnosť, módny priemysel, presahy maľby a fotografie do trojrozmerného priestoru.

07.05.2015 05:00
debata
Dorota Sadovská: SADO 3 Foto: Dorota Sadovská
Dorota Sadovská: SADO 3 Dorota Sadovská: SADO 3

Nachádzajú sa tu reflexie na autorkinu tvorbu v podobe textov, rozhovorov popredných domácich aj medzinárodných teoretikov umenia, literátov a fotografov: Katarína Bajcurová, Viktor Čech, Rudo Fila, Mila Haugová, Manfred Chobot, Šymon Kliman, Diana Majdáková, Lucia Miklošková, Anne Ring Petersen, Tono Stano, Ivan Štrpka (aj text na obálke) a mnoho ďalších.

„Projekt vznikol z potreby vytvorenia platformy pre komunikáciu s divákom, ktorý bežne do galérie nepríde a súčasné výtvarné umenie cielene nevyhľadáva. I z tohto dôvodu vizuálna stránka časopisu odkazuje na lifestylový alebo módny časopis, ktorého vizuál dokáže osloviť veľké množstvo náhodných divákov. Zároveň ide o autorský nekomerčný projekt, ktorý je špecifickou formou public-artu, umenia vo verejnom priestore. Je registrovaný a distribuovaný klasickou formou periodika,“ uvádza autorka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dorota Sadovská #public art #Sado 3