Najslávnejší sexuálny guru Grey je späť

V deň narodenín, 18. júna, hlavného hrdinu trilógie Päťdesiat odtieňov sivej, Christiana Greya, prišla autorka E. L. Jamesová s novou knihou. Vyšla vo vydavateľstve Vintage Books pod názvom Grey: Fifty Shades of Grey as told by Christian, teda Grey: Päťdesiat odtieňov sivej z pohľadu Christiana.

19.06.2015 14:30
Jamie Dornan, Christian Grey Foto:
Predstaviteľ sexsymbolu Christiana Greya Jamie Dornan.
debata

Jamesová začala písať svoj príbeh ako reakciu na Twillight ságu Stephanie Meyerovej, ktorá vytvorila sexi upíra Edwarda Cullena a neskúsenú študentku Bellu Swanovú, predchodcov mileneckého páru Christiana Greya a Anastasie Steelovej. O dva roky neskôr Jamesová zverejnila na internete príbeh z pohľadu Edwarda a práve naň nadväzuje vo svojej najnovšej knihe.

Fanúšičky sa majú na čo tešiť, Christian Grey sa vracia do ich najtajnejších túžob. Vo štvrtej časti príbehu sa britská spisovateľka rozhodla odhaliť vzťah z inej perspektívy a ponoriť sa do útrob despotického miliardára Greya. Ten diktuje pravidlá hry Anastasii, ktorá bola rozprávačkou predošlých častí trilógie Päťdesiat odtieňov sivej, Päťdesiat odtieňov temnoty a Päťdesiat odtieňov slobody. Vo svete sa predalo viac ako 125 miliónov výtlačkov a fanúšikovia si podľa slov autorky pokračovanie „vyprosili“.

Podľa denníka USA Today sa z knihy dozvieme napríklad aj to, že Christian nenávidí Anastasiinu spolubývajúcu Kate a pre mnohých bude šokujúce i zistenie, že miliardár skutočne pracuje. Grey bude lámať srdcia spomínaním na detstvo, ktoré definuje jeho temnotu, a poodhalený by mal byť tiež zložitý vzťah s matkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Päťdesiat odtieňov sivej #E. L. Jamesová #Christian Grey #Vintage Books