M. J. Arlidge: Jeden musí z kola von

Predstavte si, že vás zatvoria do miestnosti, z ktorej niet úniku.

22.07.2015 07:00
debata

Iba vy a vám blízky človek – napríklad partnerka, manžel, najlepší priateľ… Zostanete tam o hlade, o smäde a v neľudských podmienkach. Musíte sa rozhodnúť: zabijete alebo sa necháte zabiť. Iná možnosť neexistuje!

M.J. Arlidge - Jeden musi z kola von Foto: Ikar
Jeden musi z kola von M.J. Arlidge - Jeden musi z kola von

Keď sa z lesa vynorí napoly mŕtve dievča, jeho príbehu nikto neverí. Lenže každučké slovo, čo povie, je čistá pravda. O niekoľko dní sa objaví ďalšia obeť. Vzorec je na svete. Niekto unáša dvojice, uväzní ich v neľudských podmienkach a postaví pred strašnú voľbu: zabi, alebo sa nechaj zabiť. Únosca sa len prizerá a čaká, kým to jeden z dvojice nevydrží. Hlad, smäd, strach a zúfalstvo sa dajú ukončiť jediným spôsobom.

Vyšetrovateľka Helen Graceová sa vrhne do pátrania po sériovom vrahovi, ktorý im zanecháva bizarné navštívenky: obete, ktoré zmenil na vrahov. Kolegovia z práce, matka s dcérou, tanečníčky – nesúrodú vzorku predsa musí čosi spájať. Kým Helen neodhalí vzťah medzi obeťami, vraha nedostane. Každý krok vedľa však prináša ďalšie obete.

S touto knihou tiež hráte o 201 super cien.
Viac na www.topkrimi.sk.

Brutálne, mrazivé, šokujúce. Ako by ste sa cítili vy na ich mieste?

Už prvé strany trileru Jeden musí z kola von vás postavia do pozoru a nevydýchnete si, kým knihu nedočítate.

Prečítajte si krátky úryvok z novinky Jeden musí z kola von:

Ozval sa mobil a na krásny okamih sme verili, že nám niekto ide na pomoc. Potom sme si však všimli svietiaci displej položený hneď vedľa nás. Sam sa ani nepohol, a tak som po ňom vyštartovala. Prečo to musím byť ja? Prečo vždy ja?

„Ahoj, Amy.“

Hlas na druhej strane znel zvláštne, neľudsky. Najprv som chcela prosiť o zmilovanie, vysvetľovať, že došlo k hroznej chybe, ale fakt, že ma oslovila menom, ma obral o všetko odhodlanie. Neodpovedala som. Pokračovala pokojne a nenáhlivo.

„Chceš žiť?“

„Kto ste? Čo ste nám spra…“

„Pýtam sa, či chceš žiť.“

Chvíľu sa nezmôžem na odpoveď. Jazyk nie a nie sa pohnúť. Až potom zo mňa vyjde: „Áno.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #M. J. Arlidge: Jeden musí z kola von