Virtuózna sila Janoska Ensemble zaplní Starú tržnicu

Hrali v slávnej Carnegie Hall aj v opere v Sydney a majú vlastný štýl prezývaný "Jánoška style". Štyria bratia Jánoškovci teraz predvedú svoje hudobné majstrovstvo v bratislavskej Starej tržnici, kde sa predstavia už v piatok o 20 h. v rámci festivalu Viva Musica!

11.08.2015 14:02
janoska Ensemble Foto:
Janoska Ensemble vystúpia už v piatok v Starej tržnici.
debata

„Väčšinou keď čítam životopisy hudobníkov, cítim, že je tam veľa vaty, ale pri Jánoškovcoch je problém si vybrať, s kým všetkým spolupracovali – Placido Domingo, José Carreras. Vytvorili si vlastný zvuk a sú presne tým, čím je Viva Musica! – klasika inak, búranie hraníc a odbariérovanie toho strnulého, čo možno klasika v súčasnom svete je,“ odôvodnil pozvanie Janoska Ensemble na Vivu Musicu! riaditeľ festivalu Matej Drlička. Janoska Ensemble predstavujú spojenie vycibreného hudobného prejavu so svetovou klasikou, filmovou hudbou, ale aj s džezom či populárnou hudbou. Z ich vystúpení sála vášeň a potešenie, vďaka čomu si získali fanúšikov po celom svete.

V Starej tržnici predvedú Jánoškovci to najlepšie zo svojej tvorby a ako uviedol František Jánoška v rozhovore pre Pravdu, na domáce publikum sa už veľmi tešia. „Pre nás je to veľmi dôležité, Vivu Musicu! považujeme za prestížny festival. Tržnica má skvelú atmosféru. Budem tu hrať na novom modeli klavíra Bösendorfer. Špeciálne pre mňa ho dovezú do Bratislavy,“ uviedol jeden z bratov Jánoškovcov. Malú ochutnávku poskytli divákom už na otváracom koncerte festivalu s názvom Viva Konzerva!, kde zožal veľký úspech ich vkusný mix Nicolu Paganiniho s Michaelom Jacksonom. ä

Po vystúpení na festivale Viva Musica! vyrazí Janoska Ensemble opäť do sveta. Už 17. augusta hrajú v talianskom Trente, potom vo Švajčiarsku, v Rakúsku, Nemecku či Japonsku a v Amerike.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Stará tržnica #Viva Musica! #Jánoška Ensemble