Unikátny Nekonečný Leonardo vyšiel už aj v slovenčine. Stojí 990 eur

Takýchto kníh nevychádza veľa. A keďže je ich vydanie mimoriadne drahé (často ide o ručne viazané knihy, špeciálny papier, rôzne netradičné doplnky ap.), vychádzajú v limitovanom počte. Pred pár dňami vyšla takto unikátna publikácia Nekonečný Leonardo v náklade 300 kusov a už po troch dňoch je takmer 200 výtlačkov predaných. Pritom základná cena je 990 eur.

06.10.2015 07:00
debata (6)

Nekonečný Leonardo je exkluzívne, ručne viazaná kniha o mužovi, ktorý ovplyvnil celé ľudstvo.

Nekonečný Leonardo Foto: Ikar
kniha Nekonečný Leonardo Nekonečný Leonardo

Ide o doposiaľ najkomplexnejšie zobrazenie Leonarda da Vinciho, génia, ktorý svojím dielom azda najviac poznačil 2. tisícročie nášho letopočtu. Vďaka najnovším objavom, ktoré vedci odhalili, ponúka mnohé prekvapivé fakty a nové pohľady na Leonardov život, osobnosť a rodinu. Po prvý raz je tak predstavený celkový prierez géniovou tvorbou: maliarske diela, skice a štúdie zo zbierok európskych krajín (Taliansko, Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Holandsko, Veľká Británia, Švajčiarsko, Rakúsko), aj z USA, Kanady a Japonska. Predstavuje aj diela zo zbierky anglickej kráľovnej Alžbety II.

V knihe je aj 16 strán reprodukcií vytlačených na kvalitnom pergamene, na aký maľoval aj Leonardo.

„Hľadali sme sériu nádherných kníh, ktoré by priniesli oveľa viac ako len popis umeleckých diel a ich tvorcov. Na knižnom veľtrhu vo Frankfurte nad Mohanom sme natrafili na talianskeho vydavateľa Scripta Maneant, ich kniha sa nám zapáčila a po rokovaniach sme sa rozhodli vydať ako prvého Nekonečného Leonarda,“ vysvetľuje zrod tejto unikátnej knihy Gabriela Belopotocká z vydavateľstva I­kar.

Exkluzívnu knihu s názvom Nekonečný Leonardo... Foto: Ikar
krst, Nekonečný Leonardo, Adriana Kučerová, Gabriela Belopotocká Exkluzívnu knihu s názvom Nekonečný Leonardo pokrstila minulý štvrtok operná speváčka Adriana Kučerová. Vľavo jeden z autorov publikácie Alessandro Vezzosi, v strede Gabriela Belopotocká z vydavateľstva Ikar.

Autorom knihy Nekonečný Leonardo je riaditeľ talianskeho Musea Ideale Alessandro Vezzosi a Agnese Sabatová. Obaja sú svetovo uznávaní vedci, leonardisti. Vezzosi sa Leonardovi a ďalším umelcom venuje už 40 rokov a takáto kniha na svetovom trhu ešte nie je.

Nekonečný Leonardo je nevyčerpateľná inšpirácia pre milovníkov umenia, zasvätencov a historikov, architektov, vedcov a vynálezcov. Na Slovensku vyšla v limitovanom náklade 300 očíslovaných výtlačkov. Predáva sa v komplete iba na www.luxusnakniznica.sk a obsahuje exkluzívnu knihu v puzdre, reprodukcie diel Posledná večera a Gioconda, detailnú novoobjavenú maľbu Zásnubný portrét mladej dámy (očíslovaná sieťotlač), mincu razenú strojom, ktorý navrhol Leonardo, rukavice na listovanie knihy a dekrét o vlastníctve. Na ten napíše meno majiteľa profesionálny kaligraf.

zväčšiť Exkluzívna kniha Nekonečný Leonardo. Foto: Ikar
kniha Nekonečný Leonardo Exkluzívna kniha Nekonečný Leonardo.

Knihu Nekonečný Leonardo vydal Ikar.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #Nekonečný Leonardo