Bibliotéku navštívilo vyše štyridsať tisíc ľudí

Knižný veľtrh sa konal od 5. do 8. novembra.

09.11.2015 12:00
incheba, biblioteka 2014, kniha, knihy Foto: ,
Bibliotéka sa každoročne teší veľkému záujmu návštevníkov.
debata

V bratislavskej Inchebe sa v nedeľu skončil medzinárodný knižný veľtrh Bibliotéka. Už 23. ročník podujatia sa začal 5. novembra a navštívilo ho celkovo 44 016 ľudí, čo je najviac v jeho histórii.

Bibliotéku doplnil 20. ročník výstavy vzdelávania a didaktickej techniky Pedagogika zameranej na prezentáciu učebníc, vzdelávacích softvérov a školských pomôcok a premiérovo sa v Inchebe uskutočnil 18. medzinárodný veľtrh cvičných firiem, ktorý reaguje na vysokú nezamestnanosť mladých ľudí. Spolu sa na ploche desaťtisíc metrov štvorcových predstavilo 211 vystavovateľov zo Slovenska, Českej republiky, Dánska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Rumunska, Ruska a Srbska.

Sprievodný program tvorili aj stretnutia s autormi, autogramiády, krsty kníh, dramatizované čítania, varenie podľa kuchárskych kníh, tvorivé dielne pre deti či festival spoločenských hier. Špeciálnym hosťom bola švédska spisovateľská dvojica Cilla a Rolf Börjlindovci, ktorá predstavila dielo Temný úsvit (2014).

Cenu Alexa Austa za mimoriadne prospešný edičný čin v uplynulom roku dostalo vydavateľstvo RAK za edíciu Stopy dávnej minulosti a jej ostatný diel Slovensko na konci stredoveku. Cenu Bibliotéky za najlepšie slovenské knižné dielo ženskej autorky vydané v predošlom roku získala Jana Bodnárová za knižku pre deti Dita, 30 mušiek svetlušiek a iné príbehy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Bibliotéka