George R. R. Martin mešká so šiestou knihou Hry o tróny

Fanúšikovia sa dočkajú šiestej série seriálovej podoby Hier o tróny skôr ako knihy.

04.01.2016 12:00
Hra o tróny Foto:
Piatu sériu Hier o tróny vysielala televízia HBO od apríla do júna minulého roka. Na fotke Rose Leslieová a Kit Harington.
debata

Napriek tomu, že George R. R. Martin tvrdil, že robí všetko preto, aby v čo najkratšom čase dokončil šiestu knihu Hier o tróny s názvom The Winds of Winter, zatiaľ sa mu to nepodarilo dotiahnuť do konca, a tak sa fanúšikovia dočkajú šiestej série seriálovej podoby Hier o tróny skôr ako knihy. "The Winds of Winter nie je dokončená. Verte mi, neteší ma písať tieto slová. Ste sklamaní a nie ste sami. Moji editori a vydavatelia sú sklamaní, HBO je sklamané, moji agenti a zahraniční vydavatelia a prekladatelia sú sklamaní, ale nikto nemôže byť sklamaný viac, než ja,“ uviedol autor, ktorý ďalej priznal, že dielo nielenže nedokončil, ale napísané strany stále opravuje a prepisuje.

"Môžete to dávať za vinu môjmu veku… Ale pravdupovediac, niekedy ide písanie dobre a niekedy nie, a to pre mňa platilo aj v mojej dvadsiatke,“ priznáva spisovateľ, ktorý sa netají tým, že má problém s dodržiavaním termínov. "Nemôžem vám povedať, kedy to bude hotové alebo publikované. Nestanovím si pre seba ďalší termín na zakopnutie. Termíny ma len stresujú,“ dodal Martin.

Keďže sa televízny seriál už od piatej série poberá vlastnou cestou, fanúšikovia sa nemusia obávať a očakávanej šiestej série vo vysielaní HBO sa dočkajú už v apríli. Rýchly priebeh nakrúcania pritom prekvapil aj samotného autora knižnej predlohy. "A ja postupujem pomalšie. Ak vezmeme do úvahy, kde sme, v šiestej sérii Hier o tróny budú určité dejové zápletky a odhalenia, ktoré sa ešte neudiali v knihách. Po celé roky boli moji čitatelia pred divákmi. Tento rok to bude naopak. Bude to hotové, keď to bude hotové,“ odkázal priaznivcom s tým, že to bude také dobré, ako len dokáže.

Televízna verzia Hier o tróny sa teší veľkej popularite po celom svete, o čom svedčí aj fakt, že Hra o tróny je tretí rok po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kniha #seriál #Hra o tróny