Peter Šulej: Spolu

Román nominovaný na Cenu Anasoft Litera 2016 je voľným pokračovaním predchádzajúceho autorovho románu História (2009) a druhým dielom plánovanej trilógie.

22.03.2016 05:00
debata

Skladá sa z troch dejových línií, ktorých nositeľom je hlavný predstaviteľ románu, hudobný publicista, moderátor, skladateľ a DJ Daniel.

Peter Šulej: Spolu

Prvá línia sa sústredí na zložitý milostný vzťah Daniela s dvoma ženami a na ich spoločný vzťah k dennej realite, druhá línia sa odohráva v Danielovom profesionálnom živote, vo svete umenia a hudby, kam sa protagonista snaží unikať pred nihilisticky naladenou spoločnosťou. Tretia línia sa odohráva v prvých desaťročiach uplynulého storočia. Pozostáva zo spomienok na Danielovho starého otca, ktorý ušiel z ruského zajatia a cez celú Áziu nakoniec po desiatich rokoch doputoval domov. Práve táto rovina tvorí juxtapozíciu prvej línii, súčasnosti nadstavuje zrkadlo a hodnoty dôb dávno minulých testujú tie dnešné.

Básnik a prozaik Peter Šulej (1967) je tiež zakladateľom vydavateľstva Drewo a srd a šéfredaktorom časopisu o súčasnej kultúre a umení Vlna.

  • Marenčin PT

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Šulej #spolu