Avatar Jamesa Camerona - Príručka ako prežiť

Ak nedokážeme zachrániť Pandoru, ako môžeme zachrániť sami seba?! Tak znie existenčná otázka knihy Avatar, ktorá práve prichádza na náš trh.

22.04.2010 15:57
debata

Skupinka vedcov v snahe zachrániť Pandoru tajne dopraví na Zem neskreslené informácie o tomto vzácnom svete. Okrem opisu krajiny správa obsahuje aj tajné informácie o zbraniach a technológiách, ktoré využíva energetický gigant RDA na potlačenie domorodého obyvateľstva v snahe získať nerastné bohatstvo Pandory. Aj za cenu jej zdevastovania…

Kniha Avatar prináša poznámky z terénu a ďalšie informácie o xenobiologickom výskume a vedeckých laboratóriách Správy pre suroviny a rozvoj. Príručka poteší všetkých fanúšikov filmu Avatar od Jamesa Camerona, pretože výstižne mapuje množstvo jedinečných aspektov Pandory. Detailne opisuje cudzí ekosystém Pandory, jej flóru a faunu, kultúru, jazyk a fyziológiu domorodého obyvateľstva, agresívnej rasy lovcov a zberačov – Na’viov.

Pandora totiž sľubuje nesmierny zisk a zároveň je veľkou výzvou pri výskume a ťažbe. Od gravitáciu ignorujúceho pohoria Aleluja po gigantické prírodné Kamenné oblúky. Od malej ale jedovatej osy pekelnej po obrovské mäsožravé thanatory. Pandora každý deň predstavuje nebezpečenstvo pre pozemné a vzdušné sily Správy. V tejto príručke sú prísne dôverné a podrobné informácie o prostriedkoch, ktoré dokážu zničiť obyvateľov Pandory.

Mária Wilhelmová, Dirk Mathison: Avatar Foto: Ikar
Mária Wilhelmová, Dirk Mathison: Avatar Mária Wilhelmová, Dirk Mathison: Avatar

Zároveň vychádza aj Avatar DVD. 161 minútový film Jamesa Camerona s českým a slovenským dabingom, ale aj v anglickom origináli s mnohými titulkami vrátane českých a slovenských.

Avatar nebol iba filmovým hitom roka, ale revolúciou v kinematografii. Siahnite po tomto fenomenálnom diele…

Viac o knihe a DVD Avatar.

Vydal Ikar.

Ikar pri príležitosti Svetového dňa knihy ponúka na svojej stránke od piatka 23. apríla do nedele 25. apríla 20 bestsellerov so zľavou 40%. Viac informácií.

debata chyba