Festival Žákovic Open zverejnil svoj program. Príde Dan Bárta aj PPE

Organizátori festivalu Žákovic Open, ktorý sa bude konať 22. a 23. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach, zverejnili program podujatia.

20.05.2016 05:00
Dan Bárta Foto: ,
Dan Bárta príde na festival s kapelou Illustratosphere.
debata

„Tento rok sa tešíme na premiérový koncert Dana Bártu a Illustratosphere, to bude aj môj osobný headliner. Práve na našom festivale Dan absolvuje jediný festivalový koncert na Slovensku počas tohto leta. Privítame aj jednu z najlepších koncertných slovenských kapiel – skupinu Para, ktorá sa opäť vracia na Žákovic Open. Nebude chýbať ani výborný Vidiek, Korben Dallas, Chiki liki tu-a, Puding pani Elvisovej, Slobodná Európa a, samozrejme, ani úplná klasika, ktorá nevynechala ani jeden ročník, skupina Hex. Sme festival s ustálenou dramaturgiou, a to je to, čo nechceme veľmi meniť, pretože to ľudia na našom festivale oceňujú. Prostredie Bošáckej doliny je kúzelné, ako aj samotná atmosféra na festivale,“ uviedol za organizátorov Tomáš „Yxo“ Dohňanský, basgitarista kapely Hex.

Okrem spomínaných sa počas 16. ročníka festivalu predstavia aj Čisté Tvary, Trolejboys, Saténové Ruky, Hafner & Beyuz, Captain Slice a Autodrom. „Všímame si, čo sa okolo nás deje a podľa toho oslovujeme kapely. Neponúkame však ten najväčší mainstream, máme radi slovenskú a českú hudbu, ktorá je často menšinová. Vždy však musí v sebe mať niečo výnimočné. V mnohých prípadoch sa stali z účinkujúcich naši priatelia, ktorí sa k nám pravidelne a s radosťou vracajú a je to cítiť aj na ich vystúpeniach,“ povedal Yxo.

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť aj na oddychovú zónu, futbalový zápas či stanovanie a parkovanie zdarma. „My vlastne celé leto trávime na festivaloch a koncertoch. Náhoda chcela, že sa z jedného dávneho koncertu Hexu v Krčme pod orechom v Trenčianskych Bohuslaviciach po rokoch stal regulárny festival, ktorý je naozaj špecifický. Asi je to tou Bošáckou dolinou, že sa sem kapely aj fanúšikovia veľmi radi vracajú. Samotný areál je relatívne malý, takže návštevníci majú všade blízko. Samozrejmosťou je free stanové mestečko ako aj parkovanie. Čo určite treba spomenúť je klasický futbal medzi fanúšikmi a výberom členov zúčastnených kapiel. S takouto športovou aktivitou som sa hádam ešte ani na jednom festivale nestretol. Aj tento rok bude kopec dobrého jedla a pitia rôznych druhov a pripravujeme aj chill out zónu na oddych,“ dodal Yxo.

debata chyba
Viac na túto tému: #vidiek #Hex #Puding pani Elvisovej #2016 #Korben Dallas #Slobodna Európa #Žákovic Open #Chiki liki tu-a #Dan Bárta a Illustratosphere #Captain Slice