Michal Havran st.: Ruská špiónka

Vedenie ruskej tajnej služby sa rozhodne vyslať do USA výnimočne krásnu Rusku, aby sa pod diplomatickým krytím dostala do blízkosti bývalého prezidenta Billa Clintona, povestného sukničkára.

19.06.2016 05:00
debata
Michal Havran st.: Ruská špiónka
Michal Havran st.: Ruská špiónka Michal Havran st.: Ruská špiónka

Má využiť jeho slabosť pre pekné ženy s jasnou úlohou: pokúsiť sa zistiť skutočné pohnútky americkej vlády voči novému a už silnému Rusku a prípadne aj smerovanie americkej politiky ovplyvniť.

Ruskej službe pomôže aj politická náhoda. Po prezidentských voľbách v roku 2008 novozvolený prezident Barack Obama ponúkne vplyvné kreslo vedenia ministerstva zahraničných vecí Hillary Clintonovej, bývalej prvej dáme, manželke Billa Clintona. Ak sa ruská agentka dostane k niekdajšiemu šéfovi Bieleho domu, ten môže jej kráse podľahnúť a manželke navrhnúť aj „úpravu“ politiky voči Moskve…

„Tento príbeh je síce vymyslený, no inšpirovaný viacerými udalosťami, ktoré sa skutočne stali…Kombinácia faktov a autorovej predstavivosti je účelová a slúži dramatizácii príbehu,“ píše v úvodnej poznámke Michal Havran st. (1945), dlhoročný zahraničnopolitický novinár a komentátor.

Marenčin PT

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Marenčin PT #Michal Havran st. #Ruská špiónka