Michail Zygar: Všetci mocní Kremľa

Aká veľká je moc v rukách Vladimira Putina? A ako ďaleko sú tie ruky schopné dočiahnuť? Je to človek, ktorého sa máme právom báť?

09.12.2016 05:00
debata

Ruský novinár Michail Zygar napísal knihu, v ktorej sa rozhodol stále sa opakujúce otázky okolo Kremľa a Putina analyzovať do hĺbky. Kniha sa rýchlo stala ruským bestsellerom, vyvolala veľký rozruch najmä na Ukrajine, no aj v ďalších európskych krajinách, v ktorých vyšiel jej preklad.

Michail Zygar: Všetci mocní Kremľa

Zygar sa veľa pýta – a pýta sa hlavne mocných a najmocnejších. Z informácií z prvej ruky komponuje obraz premeny, ktorou počas „putinovskej“ éry prešla nielen ruská spoločnosť, ale aj samotný neobmedzený vládca Putin. Ako sa z niekdajšieho reformátora stal nepriateľ Západu a majster propagandy? A kam to celé smeruje? Otázok je v Rusku priveľa a ani táto kniha neponúka univerzálne odpovede.

Michail Zygar (1981) je ruský novinár, spisovateľ a filmár, zakladateľ a šéfredaktor nezávislej internetovej televízie Dožď, ktorá bola odpoveďou na oficiálne kremeľské televízne kanály. Ako reportér denníka Kommersant pokrýval vojny v Iraku a Libanone či revolúciu v Kirgizsku.

Z ruského originálu Vsia kremľovskaja rať. Kratkaja istorija sovremennoj Rossiji (Aľpina, 2016) preložila Silvia Šalatová.

Absynt

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michail Zygar #Všetci mocní Kremľa