Pero Le Kvet, Martina Matlovičová: Chlapec s očami ako hviezdy

Chlapec s očami ako hviezdy nemá meno. V celej knihe veľa o sebe neprezradí, vlastne takmer nič.

10.01.2017 05:00
debata
Pero Le Kvet: Chlapec s očami ako hviezdy
Chlapec s očami ako hviezdy Pero Le Kvet: Chlapec s očami ako hviezdy

Nikto netuší, odkiaľ prišiel, ani kam má namierené. Je to však zvedavý chlapec, ktorý rád kladie otázky. Putuje krajinou, ktorá je rovnako záhadná ako on sám. Ocitol sa v nej vďaka pestrofarebnému motýľovi, ktorý sa stane jeho spoločníkom a sprevádza ho na ceste plnej prekvapení a nečakaných stretnutí.

V tejto knihe majú malí čitatelia možnosť zoznámiť sa s niektorými hrdinami slovenských rozprávok, na ktorých si ich rodičia a starí rodičia budú určite ešte pamätať.

Pero Le Kvet (1988, narodil sa však ako Peter Volek v roku 1965) je slovenským patafyzikom, tiež príležitostným básnikom, prozaikom, publicistom, výtvarníkom, moderátorom a organizátorom literárnych podujatí.

Už na prelome 80. a 90. rokov spoluorganizoval viacero recesisticko-performerských aktivít, napr. Rekonštrukciu Mašiny na miškovanie mozgov v Trnave, Veľkú žranicu v Bratislave, výstavy patafyzického zoskupenia Deväťrýchlostný oblačný bicykel v Trnave. Okrem literárnej činnosti sa venuje i výtvarnému umeniu, od roku 2006 je kníhkupcom v Trnave. Knihu ilustrovala Martina Matlovičová.

Artforum

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Artforum #Pero Le Kvet #Chlapec s očami ako hviezdy #Peter Volek