Iris Kopcsayová/Pavel Branko: Ráno sa zobudím a nie som mŕtvy

Rozhovory o láske a sexe, o bohu a smrti, ale aj o Trumpovi a populačnej explózii. Debaty novinárky a publicistu, nestora filmovej kritiky na spoločenské, politické a filozofické témy: o konzumnej spoločnosti, utečencoch, Slovenskom štáte, o viere v boha, ateizme, eutanázii, zmysle života.

22.02.2017 05:00
debata
Iris Kopcsayová/Pavel Branko: Ráno sa zobudím a...
Ráno sa zobudím a nie som mŕtvy Iris Kopcsayová/Pavel Branko: Ráno sa zobudím a nie som mŕtvy

Knižka odkrýva Brankove názory aj na osobnejšie otázky, ako je vernosť, láska, manželstvo, problematický vzťah k ženám aj jeho neuróza. Sú to všetko originálne názory vzdelaného človeka, ktorý má za sebou životnú skúsenosť z viacerých politických režimov, človeka, ktorý prežil Mauthausen, ale uchoval si duševnú sviežosť a životný optimizmus.

Pavel Branko (1921) pôsobí ako filmový kritik od roku 1945 – s nútenou pauzou v časoch normalizácie, keď mal zakázané publikovať. Po novembri 1989 sa vrátil k filmovej kritike a publicistike. Vydal výber z doterajšej filmovo-kritickej reflexie v troch zväzkoch pod názvom Straty a nálezy, neskôr knihu spomienok Človek proti prúdu a publikáciu Úklady jazyka. Rozhovor s ním viedla novinárka, scenáristka a spisovateľka Iris Kopcsayová (1967).

Marenčin PT

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #rozhovor #Marenčin PT #Pavel Branko #Iris Kopcsayová