Taťjana Lehenová: Je Miška myška?

„Mami, a aké to bolo pred narodením? Čo sa deje v brušku?“ Spomínate si ešte na tieto otázky? Koho by odpoveď nezaujímala? Teraz máte šancu vkĺznuť do príbehu, ktorý sa dennodenne odohráva, a kedysi ho prežil každý z nás.

24.02.2017 05:00
debata
Taťjana Lehenová: Je Miška myška?
Taťjana Lehenová: Je Miška myška? Taťjana Lehenová: Je Miška myška?

Zistite, ako sme sa cítili predtým, než sme sa narodili, čo sme u mamy v brušku robili, čo bolo zábavné a čo dôležité a aké patálie sme možno museli riešiť.

Knižka pre deti vyšla pôvodne v roku 1991, ale autorka ju napísala ešte v 80. rokoch pre časopis Slniečko. Prvá časť Príhod celkom skvelej rodiny je postavená na fantazijnom stvárnení komunikácie medzi rodičmi a dieťaťom ešte pred jeho narodením, základom druhej sú humorné príhody a situácie z rodinného života.

Dnes právnička i redaktorka žijúca v Prahe Taťjana Lehenová (1961) vzbudila ešte pred novembrom 1989 pozornosť svojimi básňami, najmä erotickou Malou nočnou morou, ktorá vyvolala škandál vo vtedajších oficiálnych literárnych kruhoch a priblížila Lehenovú nastupujúcej „barbarskej“ generácii mladých autorov. V roku 1989 vydala autorka zbierku Pre vybranú spoločnosť, o rok neskôr zbierku Cigánsky tábor.

Knižka vychádza s ilustráciami Ľubora Ondráša.

Albatros

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #detská kniha #Taťjana Lehenová #Je Miška myška? #Albatros